Μια απαισιόδοξη στάση ζωής με στοιχεία μοναχικότητας και αρνητικότητας μπορεί να έχει το «κόστος» της όσον αφορά τη συνολική μας υγεία και ευεξία. Κι αυτό διότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε έναν καταιγισμό κακών σκέψεων και αντίστοιχα στην υιοθέτηση κακών συνηθειών, όπως ο μειωμένος ύπνος και η ανθυγιεινή διατροφή.

Αντίθετα, η θετικότητα, η τόλμη και οι κοινωνικές συναναστροφές μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνητρο με αποτέλεσμα να νιώθουμε και να ζούμε καλύτερα.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να περιλαμβάνει η ζωή μας για να την ζούμε καλύτερα και να την απολαμβάνουμε περισσότερο;

To τρίπτυχο της επιτυχίας…

#1 Σχέσεις

Δώστε προτεραιότητα στους ανθρώπους γύρω σας. Σε εκείνους που ήδη έχετε μα και σε εκείνους που μπαίνουν τώρα στην ζωή σας ή θα έρθουν στο μέλλον. Η ποιοτική επαφή με άτομα που μοιραζόμαστε κοινές αξίες και αντιλήψεις δίνουν στη ζωή μας χαρά, νόημα, ισορροπία ενώ βελτιώνουν την σωματική μας υγεία.

Κάθε μέρα λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε τις πιο στενές σας σχέσεις, όπως εκείνη που έχετε με τον σύντροφό σας, τους γονείς, τα αδέρφια, τους φίλους σας και ότι αφήνετε χώρο για νέες, ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

Ακόμα κι όταν οι έντονοι ρυθμοί της ζωής δεν σας επιτρέπουν τακτικές συναντήσεις με εγκάρδιους φίλους, ένα τηλεφώνημα για να πείτε ένα γεια και να ρωτήσετε πώς είναι, αρκεί για να φτιάξει τη μέρα τους και βέβαια, τη δική σας.

#2 Θετικότητα

Πιστέψτε στον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας δυναμικά, μιλώντας με λόγια ενθαρρυντικά και αισιόδοξα πρώτα από όλα στον ίδιο σας τον εαυτό.

Η ευγνωμοσύνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να υιοθετήσετε μια θετική νοοτροπία. Το να γράφετε ή να λέτε δυνατά όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, στέλνει «σήματα» θετικότητας στο περιβάλλον γύρω σας που τελικά επιστρέφουν σε εσάς, καθώς η διάθεσή σας «ανεβαίνει».

Εξασκηθείτε ενεργά στην ευγνωμοσύνη και πιστέψτε βαθιά ότι μπορείτε να κατορθώσετε αυτό που επιθυμείτε περισσότερο στη ζωή σας.

#3 Τόλμη

Όλοι χρειαζόμαστε έναν σκοπό και η εξωστρέφεια, όπως είπαμε, στις σχέσεις αλλά και η ισορροπία στον συνολικό τρόπο ζωής μας, από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα πράγματα, μπορεί να μας κάνει να ξυπνάμε κάθε μέρα με ενέργεια και όρεξη. Είναι σημαντικό επίσης να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να μεγαλώνουμε αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας.

Για μια ζωή στα καλύτερά της, τολμήστε να ξεπεράσετε τα όρια και να κάνετε συχνά κάτι που σας «φοβίζει».

Το να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να κυνηγήσετε για παράδειγμα κάτι που θέλετε πολύ αλλά από φόβο μένετε πίσω, θα κάνει τις μέρες σας πιο δημιουργικές και πιο ενδιαφέρουσες.

Ρισκάρετε λοιπόν γιατί δεν ξέρετε που μπορεί να σας οδηγήσει. Ίσως, σε μια μεγάλη επιτυχία. Ίσως πάλι σε μια αποτυχία από την οποία όμως θα έχετε να μάθετε πολλά και η οποία με τη σειρά της μπορεί να σας ανοίξει ένα άλλο, διαφορετικό και ακόμα πιο ενδιαφέρον μονοπάτι.