Ίσως η δουλειά μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για δημιουργικότητα, χόμπι, χαλάρωση, χαρά, παρά μόνον μια Κυριακή που τελικά μας απομένει για να ξεκουραστούμε. Και πράγματι. Η καθημερινότητα μας κουράζει και τις πιο πολλές φορές ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Ωστόσο, ζωή δεν είναι μόνο οι Κυριακές… Μήπως με έναν καλύτερο προγραμματισμό «χωρούσαν» κι άλλα στο πρόγραμμα;

Γιατί να στερηθείτε τη ζωγραφική αν σας αρέσει να ζωγραφίζετε; Γιατί να σταματήσετε το χορό αν σας εκφράζει; Αν διακόψετε τελείως ό,τι σας ευχαριστεί, πώς θα είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας τόσο στην εργασία σας όσο και στις διαπροσωπικές σας σχέσεις;

Αναρωτηθείτε λοιπόν: Τι θα μπορούσατε να κάνετε έτσι ώστε ο χρόνος να σας φτάνει; Και τι είναι αυτό που πραγματικά αγαπάτε αλλά αφήσατε πίσω;

Ανακαλύπτοντας τη δημιουργική μας πλευρά

Για μια πιο γεμάτη και χαρούμενη καθημερινότητα:

Καταγράψτε ό,τι σας αρέσει

Πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε όλα εκείνα που σας αρέσουν να κάνετε. Ύστερα, βάλτε τα σε σειρά προτεραιότητας. Σας αρέσει για παράδειγμα να γράφετε; Ξεκινήστε με τη δημιουργική γραφή αφιερώνοντας έστω μισή ώρα την ημέρα στο χόμπι σας. Εκείνη την ώρα που σε άλλη περίπτωση θα «χαζεύατε» στο κινητό ή την τηλεόραση.

Μπορεί να σας αρέσουν πολλά πράγματα. Φυσικά, δεν γίνονται όλα μαζί από πολλές απόψεις. Ένας όμως στόχος τη φορά είναι προϋπόθεση για να κάνουμε αυτό που θέλουμε πραγματικότητα.

Έχετε κατά νου ότι ό,τι κάνετε για τη χαλάρωση και τη διασκέδασή σας, δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρό ή χρονοβόρο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνουμε πιο δημιουργικοί με πολύ απλά μέσα. Θυμηθείτε τέλος πως όταν γράφετε εκείνο που θέλετε να κάνετε, είναι πιο πιθανό τελικά να το πραγματοποιήσετε.

Ξυπνήστε με ενέργεια

Γεγονός που προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα να κοιμάστε καλά αλλά και να τρώτε καλά. Η ξεκούραση και η καλή διατροφή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να βλέπετε τη ζωή πιο αισιόδοξα κάθε πρωί.

Οργανώστε τη μέρα σας από το προηγούμενο βράδυ, ξυπνήστε την επομένη 15 λεπτά νωρίτερα και πάρτε το χρόνο σας.

Σκεφτείτε κάθε πρωί: Τι κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο δυνατά;

Είναι πιο πιθανό να βρείτε το χρόνο να ασχοληθείτε με αυτό αν έχετε γενικά μια θετική στάση και μια αισιόδοξη προοπτική από τη στιγμή που ξεκινά η μέρα.

Μην ξεχνάτε να μαθαίνετε καλύτερα εσάς

Είναι σημαντικό να κάνετε συζητήσεις με τον εαυτό σας και να αναλύετε το πώς νιώθετε. Κάθε μέρα, μπορεί να μαθαίνετε και κάτι καινούριο. Ακούστε το ένστικτό σας και ίσως έτσι καταλάβετε τι μπορεί να σας λείπει από τη ζωή σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Βρίσκοντάς το, μην μένετε στο να το σκέφτεστε. Κάντε το σήμερα κιόλας, πράξη! Η αναβολή των όσων θέλουμε για αύριο ή… από Δευτέρα οδηγεί σε περιττή σπατάλη χρόνου.

Μην το σκέφτεστε υπερβολικά

Μην περιμένετε να… ευθυγραμμιστούν τα αστέρια και να έρθει η «κατάλληλη στιγμή» για να ξεκινήσετε εκείνο που σας ευχαριστεί. Αν και είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε καλά το καθετί προτού ενεργήσουμε, η υπερβολική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε αναποφασιστικότητα και χαμένο χρόνο.

Αντί να ασχολείστε με κάθε λεπτομέρεια, προσπαθήστε να πάρετε μια απόφαση λίγο πιο σύντομα, χωρίς μόνιμες αμφιβολίες και περιττό άγχος.