Η αξία του concealer στο καθημερινό μακιγιάζ είναι δεδομένη. Πρόκειται για το πιο ευέλικτο προϊόν που έχουμε στο νεσεσέρ μας και είναι πάντα εκεί για να μας σώσει στις δύσκολες στιγμές. Οι δυνατότητές του είναι πολλές, από το να καμουφλάρει μαύρους κύκλους και ατέλειες μέχρι να χαρίσει φως και λάμψη στην επιδερμίδα.

Το concealer μπορεί πραγματικά να τα κάνει όλα και μάλιστα χωρίς πολύ προσπάθεια. Ακριβώς την ίδια λογική ακολουθεί και το «concealer» νυχιών, ένα προϊόν που έχει όλες τις προδιαγραφές να μπει στη λίστα με τα beauty items που δεν αποχωρίζεστε.

Τι είναι το concealer νυχιών;

Όπως ένα concealer καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και φωτίζει την περιοχή, ένα «concealer» νυχιών καλύπτει στίγματα και κιτρινίλα, και προσφέρει ένα ομοιόμορφο χρώμα στα νύχια.

Κάποιες από αυτές τις συνθέσεις ενδεχομένως να περιέχουν μια διάφανη, διακριτική χρωστική αλλά σίγουρα δεν εναποθέτουν πλούσιο χρώμα στην επιφάνεια των νυχιών, όπως τα βερνίκια.

Αποστολή τους, εξάλλου, είναι να βοηθήσουν τα νύχια να δείχνουν περιποιημένα και όμορφα, ακόμα και χωρίς χρώμα.

Τις τελευταίες σεζόν, άλλωστε, η πιο chic τάση στο μανικιούρ είναι τα «naked nails», δηλαδή τα νύχια που ντύνονται με ήσυχες αποχρώσεις όπως το nude, το milky white και το light beige – και το concealer νυχιών είναι απόλυτα συντονισμένο με αυτή την τάση.

Ποια είναι τα οφέλη του concealer νυχιών;

Οι συνθέσεις αυτής της κατηγορίας καμουφλάρουν τις δυσχρωμίες στην επιφάνεια των νυχιών, φωτίζουν το φυσικό χρώμα τους και δίνουν διακριτική λάμψη στα άκρα.

Ακόμη, το concealer νυχιών προστατεύει τα νύχια από μελλοντικούς λεκέδες καθώς λειτουργεί ως ασπίδα για τα νύχια θωρακίζοντάς τα από επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (όπως ρύπους και έκθεση στον ήλιο) που μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες ή ραβδώσεις.

Τέλος, συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των νυχιών χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν όπως το έλαιο αργκάν, η πανθενόλη, τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά βοτανικά εκχυλίσματα.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το concealer νυχιών

Κατ’αρχήν είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι το concealer νυχιών δεν έρχεται να αντικαταστήσει την σωστή, συστηματική φροντίδα τους – πρόκειται για μια έξυπνη, γρήγορη λύση ώστε να δείχνουν περιποιημένα μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο nail studio.

Στο ενδιάμεσο, φροντίζετε να κρατάτε τα νύχια σας ενυδατωμένα κάνοντας απαλό μασάζ με ένα έλαιο για παρονυχίδες, εφαρμόζοντας μια κρέμα χεριών και προστατεύοντάς τα από το κρύο, όταν πλένετε πιάτα ή κάνετε δουλειές του σπιτιού.

Αν φροντίζετε μόνες σας τα νύχια σας, μετά το σχήμα, απλώστε το concealer νυχιών που θα σας χαρίσει ένα κομψό και clean αποτέλεσμα.

Παρακάτω θα βρείτε 4 concealer νυχιών που θα ενισχύσουν την πιο minimal διάθεσή σας:

Essie Treat Love&Color

Το essie Treat Love & Color είναι μια vegan σύνθεση εμπλουτισμένη με ασβέστιο και εκχύλισμα καμέλιας. Με μία κίνηση χαρίζει στα νύχια διάφανο, λαμπερό χρώμα ενώ μέσα σε τρεις μέρες ενισχύει τη δύναμη των νυχιών.

OPI Nail Envy Bubble Bath Nail Strengthener

Βασισμένο στην τεχνολογία Tri-Flex, με αποκλειστικό πολυμερές που δημιουργεί μια «υγρή ασπίδα» στην επιφάνεια των νυχιών για έξτρα αντοχή, το Nail Envy της OPI παρέχει προηγμένη ενδυνάμωση για 95% πιο δυνατά νύχια σε μόλις 1 εβδομάδα, προστατεύει από το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο ενώ χαρίζει διάφανο, λαμπερό χρώμα.

ORLY, Breathable Kiss Me, I’m Kind

Αυτό το απαλό ροζ είναι το τέλειο χρώμα για ένα διακριτικό και clean nail look. Περιέχει έλαιο Argan, βιταμίνη B5 και βιταμίνη C που θα θρέψουν σε βάθος τα νύχια και θα τα βοηθήσει να έχουν μία υγιή όψη.

Kur, Illuminating Nail Concealer

Αυτή η φόρμουλα είναι ο ιδανικός συνδυασμός χρώματος και περιποίησης, σχεδιασμένη να δίνει την ψευδαίσθηση των φυσικά αψεγάδιαστων νυχιών. To φινίρισμα είναι λαμπερό και τα άκρα αποκτούν μια σοφιστικέ πινελιά.