Υλικά

4 αχλάδια

8-10 καρύδια, χοντροκομμένα

Φρέσκο θυμάρι, τριμμένο (συν κλωναράκια για το στόλισμα)

4 κ.σ μέλι ή βαλσάμικο

150 γρ. κατσικίσιο τυρί ή Ροκφόρ

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC.

Κόψτε τα αχλάδια στη μέση και βγάλτε με προσοχή τα κουκούτσια, αδειάζοντας και λίγο από τη μέση του κάθε αχλαδιού.

Βάλτε τα αχλάδια σε ένα πυρέξ ή σε μια μικρή γάστρα.

Σε ένα μπολ αναμείξτε το τυρί και το τριμμένο θυμάρι με ένα πιρούνι μέχρι να «σπάσει» το τυρί.

Με ένα κουτάλι γεμίστε τη μέση των αχλαδιών με το τυρί.

Βάλτε τα στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα να ψηθούν για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

Βγάλτε τα από τον φούρνο, τοποθετείστε τα σε μια ωραία πιατέλα και προσθέστε από πάνω το μέλι ή το βαλσάμικο, τα σπασμένα καρύδια και τα κλωναράκια από το θυμάρι.