Από δραστικές ουσίες έως ισχυρά φυσικά συστατικά, τα προϊόντα ομορφιάς είναι γεμάτα με αποτελεσματικά skincare συστατικά. Μήπως, όμως, σας λείπει αυτό το ένα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να μεταμορφώσει το δέρμα σας;

Ανάλογα με την ηλικιακή σας ομάδα, υπάρχει ένα συστατικό του οποίου τα οφέλη ξεπερνούν κατά πολύ τα υπόλοιπα…

Νιασιναμίδη (niacinamide) στα 20 

Είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Β3, που έχει υδατοδιαλυτή μορφή. Τη συναντάμε ως συστατικό κυρίως σε ορούς, κρέμες και μάσκες προσώπου.

Ο εξυγιαντικός και αντιφλεγμονώδης χαρακτήρας της νιασιναμίδης βοηθά στη μείωση της ακμής, καθώς καταπολεμά τα βακτήρια και ελέγχει τις επιπτώσεις της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος.

Περίπου το 80% του πληθυσμού αποκτά ακμή κάποια στιγμή στη ζωή του και περίπου το 50% των γυναικών την αποκτά στη δεκαετία των 20.

Φερουλικό οξύ (ferulic acid) στα 30

Εκτός από το υαλουρονικό οξύ, ποντάρουμε σε έναν άλλο παράγοντα με σημαντικές ιδιότητες για τη διατήρηση μίας νεανικής, φρέσκιας επιδερμίδας.

Αν θέλουμε λοιπόν να μειώσουμε τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να συσφίξουμε την επιδερμίδα του προσώπου και του λαιμού είναι σημαντικό να εντάξουμε στη ρουτίνα μας το φερουλικό οξύ.

Το φερουλικό οξύ είναι ένα αντιοξειδωτικό που δίνει λάμψη στο δέρμα και καταπραΰνει τους ερεθισμούς.

Είναι ιδανικό γι’ αυτή τη δεκαετία καθώς εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση, βελτιώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και αποκαθιστά τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Εξωσώματα (exosomes) στα 40

Τα εξωσώματα του δέρματος περιέχουν λιπίδια, πρωτεΐνες, αμινοξέα, αυξητικούς παράγοντες και γενετικό υλικό που μπορούν να το επικοινωνούν και να το μεταδίδουν, κυκλοφορώντας μέσω των σωματικών υγρών, σε άλλα κύτταρα κοντινά ή απομακρυσμένα επηρεάζοντας τη λειτουργία τους.

Ενεργοποιούν τα ανενεργά κύτταρα και τους θυμίζουν τον ρόλο τους, δηλαδή την επισκευή και διόρθωση του δέρματος, για να έχετε αναζωογονημένη επιδερμίδα και στα 40.

Τα εξωσώματα περιέχουν, επίσης, πεπτίδια, τα οποία πετυχαίνουν την λείανση του δέρματος, την ενίσχυση του φράγματος της επιδερμίδας, την αύξηση της ενυδάτωσης των εξωτερικών στοιβάδων της επιδερμίδας, την αισθητή βελτίωση του πάχους της και την μείωση των ρυτίδων γύρω από το στόμα και τα μάτια.

Bakuchiol στα 50

Όλοι γνωρίζουμε το Νο1 πιο αποτελεσματικό συστατικό αντιγήρανσης: την εκπληκτική ρετινόλη.

Όμως αν και αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά «όπλα» της κοσμετολογίας, ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα, όπως κοκκινίλες και ξεφλούδισμα.

Έτσι, ένα φυτικό συστατικό έρχεται στο προσκήνιο του skincare για να χαρίσει τα εγγυημένα αποτελέσματα που χρειάζεστε στα 50, χωρίς όμως τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ρετινόλης.

Το bakuchiol βοηθάει στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, διεγείρει τη δημιουργία του φυσικού κολλαγόνου και προάγει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας.

Απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος, αλλά κυρίως στον ευαίσθητο.