Καθώς οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, οι κρύες νύχτες γίνονται καθημερινότητα και η ανάγκη για ζεστασιά και.. χουχουλιάρικες αγκαλιές καθίστανται πλέον απαραίτητη συνθήκη! Με τις θερμοκρασίες να πέφτουν ολοένα και περισσότερο είναι σημαντικό να βρεις ιδανικούς και οικονομικούς τρόπους θέρμανσης. Μην αγχώνεσαι, διότι τους βρήκαμε εμείς για εσένα. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα μετατρέψεις το σπίτι σου σε καταφύγιο… ζέστης για μοναδικές γιορτινές στιγμές.

Ηλεκτρικά Καλοριφέρ

Ξεκινάμε με μια εναλλακτική πρόταση ανάμεσα στην πληθώρα επιλογών σε θερμαντικά σώματα η οποία είναι όμως αρκετά οικονομική και λειτουργική. Το ηλεκτρικό καλοριφέρ αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την θέρμανση ενός μικρού δωματίου του σπιτιού σου. Είτε πρόκειται για το μικρό σου σαλονάκι είτε για το υπνοδωμάτιο ή το γραφείο σου, ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ λειτουργεί με τέτοιον τρόπο που είναι ικανό να σε ζεστάνει γρήγορα και εύκολα. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι λειτουργούν όπως τα συμβατικά σώματα καλοριφέρ απλά αντί μέσα του να κυκλοφορεί ζεστό νερό που προέρχεται από τον καυστήρα, ρέει συνήθως ειδικό λάδι που ζεσταίνεται από μια ηλεκτρική αντίσταση.

Σου προτείνουμε: Inventor INK-2311BLD

Με ισχύς 2.000W ή 2.300W το ηλεκτρικό αυτό καλοριφέρ λαδιού της Inventor θα… «σπάσει» το κρύο όπως ακριβώς πρέπει σε κάθε μικρό δωμάτιο. Διαθέτει τεχνολογία 360° ώστε να θερμαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ μπορεί να καλύψει χώρους έως και 30τμ. Αποτελείται συνολικά από 11 φέτες και σου προσφέρει την επιλογή να επιλέξεις ανάμεσα σε 3 διαφορετικά επίπεδα ισχύος, ανάλογα με τη θερμοκρασία που επιθυμείς να έχει ο χώρος που θέλεις να ζεστάνεις. Τέλος, η μεταφορά του, χάρη στα 4 ροδάκια του, γίνεται… παιχνιδάκι!

Ηλεκτρικά τζάκια

Ένας από τους πιο ρομαντικούς και όμορφους τρόπους θέρμανσης είναι το πατροπαράδοτο, τζάκι. Εάν δεν είσαι από τους τυχερούς που διαθέτουν στο σπίτι τους ένα, τότε μη σκας καθώς υπάρχει το… ηλεκτρικό τζάκι! Αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή με πολύ λιγότερη… κάπνα και καθόλου παίδεμα για να το ανάψεις. Προφανώς και δεν λειτουργεί όπως το παραδοσιακό τζάκι με ξύλα. Αντιθέτως, πρόκειται επί της ουσίας για ηλεκτρικές θερμάστρες που μιμούνται σε εμφάνιση τα τζάκια και παρέχουν μια πολύ καλά ζεστασιά σε μικρούς σχετικά χώρους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το σημείο που επιθυμείς να το τοποθετήσεις και απλώς να το… βάλεις στην πρίζα! Από εκεί και πέρα, εκείνο θα σου προσφέρει τη ζεστασιά που ψάχνεις αλλά και την παρέα που σου κρατάει ένα παραδοσιακό τζάκι χαζεύοντας τη φωτιά του.

Σου προτείνουμε: Eurolamp 29430

Ηλεκτρικοί θερμοπομποί

Μπορούν να ζεστάνουν άνετα μικρούς χώρους έως και 25τμ και αποτελούν μια πολύ καλή και οικονομική λύση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Είναι πανεύκολοι στην εγκατάσταση καθώς απλώς πρέπει να βρεις μια… πρίζα. Δεν χρειάζονται για να λειτουργήσουν τίποτα σε πρόσθετη ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι κατάλληλα για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ενώ θα ζεστάνουν γρήγορα και εύκολα το μικρό σου χώρο χωρίς να αφήσουν ψυχρές ζώνες.

Σου προτείνουμε: Xiaomi Mi Smart Space S

Έξυπνος, ισχυρός και πανέμορφος. Ο ηλεκτρικός θερμοπομπός της Xiaomi με ισχύ 2.200W και έξι διαφορετικά πεδία ρυθμίσεων θερμοκρασίας, θα σε κάνει να χουχουλιάζεις με τις ώρες στον καναπέ σου χωρίς να χρειάζεσαι κανένα άλλο σύστημα θέρμανσης. Είναι Smart καθότι μπορεί να σε… ακούσει! Μέσω του Mi Home App και του Voice Assistant μπορείς να το χειριστείς πανεύκολα με το smartphone κινητό σου ή το tablet σου. Διαθέτει Wi-Fi συνδεσιμότητα ενώ είναι ανθεκτικός στο νερό και στα υγρά με δείκτη προστασίας IPX4. Μικρός, ελαφρύς και αποδοτικός, είναι ο ηλεκτρικός θερμοπομπός που όχι μόνο θα φέρει εις πέρας τη δουλειά του αλλά θα ξεχωρίσει και στο χώρο.

Σου προτείνουμε επίσης: Xiaomi Smart Tower Heater Lite

Με ισχύ 2.000W και διακριτική εμφάνιση ο ηλεκτρικός θερμοπομπός Smart Tower Heater Lite της Xiaomi θα φέρει… ζέστη παντού! Φτάνει την ιδανική για σένα θερμοκρασία αρκετά γρήγορα και εύκολα χωρίς να πρέπει να βγάλεις από την ντουλάπα το φλις σου φουτεράκι ή την πιο χοντρή σου κουβέρτα για να σκεπαστείς στον καναπέ. Εντωμεταξύ, μπορεί να λειτουργήσει non-stop ακόμα και τις βραδινές ώρες. Μην ανησυχείς όμως, διότι δεν θα σε ενοχλήσει καθώς κρατάει πολύ χαμηλά τα επίπεδα θορύβου. Διαθέτει τέσσερα διαφορετικά modes ώστε να επιλέξεις εσύ εκείνο που θέλεις τη στιγμή και την περίοδο που επιθυμείς. Τέλος, έχει πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας, όπως προστασία από υπερθέρμανση, childlock και αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση πτώσης ή αστάθειας.

Καλές, χουχουλιάρικες γιορτινές βραδιές!