Η φωτογραφία στην ταυτότητα, το διαβατήριο ή το δίπλωμα δεν έχει καμία σχέση με τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε στα social media

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε απλά να τη διαγράψουμε αν δεν μας αρέσει και αυτά τα έγγραφα που πιστοποιούν το ποιες είμαστε στις αρχές και σε γραφειοκρατικές συναλλαγές μας ακολουθούν για χρόνια!

Ποιο είναι το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια λήψη; Η συμμετρία

Ο μονοδιάστατος φωτισμός και το άσπρο φόντο σίγουρα δε λειτουργούν υπέρ σας… Ωστόσο υπάρχουν μερικές τεχνικές που θα σας κάνουν να εκπέμπετε μια αβίαστη και φυσική λάμψη.

Ζωντανέψτε το πρόσωπό σας παίζοντας με το φως και τις σκιές. Το contouring αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές τεχνικές μακιγιάζ, καθώς δημιουργεί την αίσθηση ενός πιο σμιλευμένου και αρμονικού προσώπου.

Με την ανοιχτή απόχρωση (θα χρειαστείτε μία σε ψυχρούς υποτόνους αν είστε ανοιχτόχρωμη ή μία bronze αν είστε σκουρόχρωμη) δημιουργείτε φως, ενώ με τη σκούρα δημιουργείτε γωνίες για να δώσετε διαστάσεις στο πρόσωπό σας και να αναδείξετε τη δομή του.

Θα σας βοηθήσει να κοιτάξετε την επιδερμίδα σας στο φυσικό φως του ήλιου, ώστε να δείτε ποια σημεία είναι τα είναι πιο λαμπερά. Σε αυτά θα πρέπει να εφαρμόσετε την ανοιχτή απόχρωση, ενώ στα σημεία που θα είχε το πρόσωπο φυσικές γωνίες, θα πρέπει να εφαρμόσετε τη σκούρα απόχρωση.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι σκοπός δεν είναι να φαίνεστε αγνώριστες, αλλά να καλύψετε τυχόν ατέλειες και να αναδείξετε τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά σας.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά ρουζ στα ζυγωματικά σας καθώς το φλας μπορεί να σας κάνει να δείχνετε χλωμή.

Ένα άλλο τρικ που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να τονίσετε τις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια σας έχουν περισσότερο μήκος.

Μην ξεχάσετε να ταμπονάρετε λίγη πούδρα στο μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι σας λίγο πριν το κλικ, για να αποφύγετε τις γυαλάδες από το φως που αντανακλάται στις πιο λιπαρές επιφάνειες της επιδερμίδας.

Κάντε… πειράματα

Μη διστάσετε να κάνετε δοκιμές με το μακιγιάζ πριν την φωτογράφισή σας. Τραβήξτε selfies και πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα και πώς θα κάτσετε.

Συνήθως το πρόσωπο σε αυτού του είδους τις φωτογραφίες πρέπει να κοιτάζει ευθεία το φακό, χωρίς γκριμάτσες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα στην πόζα για διαφήμιση οδοντόκρεμας ή την έκφραση του κατάδικου.

Μην προσπαθήσετε να πετύχετε το χαμογέλο της Μόνα Λίζα. Απλά χαλαρώστε φρύδια και τους ώμους και ξεσφίξτε το σαγόνι σας. Θέλετε το ύφος να φαίνεται φυσικά φιλικό, όχι αυστηρό και σκληρό.