Η σειρά με την οποία εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης στο δέρμα σας επηρεάζει το πόσο καλά αυτά αποδίδουν. Πρέπει να διαφέρει σε κάτι η πρωινή από τη βραδινή μας skincare ρουτίνα;

Ας δούμε όλη τη διαδικασία βήμα προς βήμα…

Για δέρμα χαλαρό και ενυδατωμένο το πρωί

Βήμα 1: Καθαρισμός

Το καθαρό πρόσωπο είναι ο πρώτος και ο πιο βασικός κανόνας για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Ένας σχολαστικός καθαρισμός αφαιρεί ρύπους και έλαια που μπορεί να ταλαιπωρούν το δέρμα.

Απλώστε λοιπόν το προϊόν σας και ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Θυμηθείτε πάντα να ταμπονάρετε απαλά το πρόσωπό σας με μια πετσέτα που χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο εσείς.

Βήμα 2: Τόνερ

Είτε θέλετε να ενυδατώσετε το ξηρό δέρμα είτε να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα είτε να καταπραΰνετε το ευαίσθητο δέρμα, το σωστό τόνερ μπορεί να κάνει τη διαφορά…

Βοηθά στην ανανέωση του δέρματος μετά τον καθαρισμό ενώ το προετοιμάζει για τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στη ρουτίνα σας.

Απλώστε στο πρόσωπό σας με βαμβάκι με κινήσεις από το κέντρο του προσώπου σας προς τα έξω και αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Ορός ημέρας

Ένα serum θα ενυδατώσει το δέρμα σας, θα το προστατεύσει από τους ρύπους και θα του προσφέρει πολύτιμα συστατικά όπως είναι τα αντιοξειδωτικά.

Απλώστε απαλά, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου με κινήσεις προς τα έξω.

Βήμα 4: Ενυδατική κρέμα

Η κατάλληλη ενυδατική ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τόσο της ξηρότητας όσο και της υπερβολικής λιπαρότητας.

Κάντε απαλό μασάζ σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα. Μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού είναι γενικά αρκετή για ολόκληρο το πρόσωπό σας.

Βήμα 5: Κρέμα ματιών

Το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας χρειάζεται και αυτό την περιποίησή του.

Η κρέμα ματιών βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.

Απλώστε την σε πολύ μικρές «κουκκίδες» κοντά στην εσωτερική γωνία του ματιού σας και προς τα έξω. Στη συνέχεια, «χτυπήστε» απαλά το δέρμα σας, ακολουθώντας τα οστά που περιβάλλουν τα μάτια σας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής ακριβώς κάτω από τα φρύδια.

Βήμα 6: Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες.

Προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε πρωί, εφαρμόζοντάς το τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγείτε έξω.

Η νυχτερινή μας φροντίδα για να ξυπνάμε φρέσκιες το πρωί

Βήμα 1: Διπλός καθαρισμός

Με τον διπλό καθαρισμό διασφαλίζετε ότι αφαιρείτε όλους τους ρύπους της ημέρας από το δέρμα σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι, το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό για την αφαίρεση του μακιγιάζ και του αντηλιακού και να ολοκληρώσετε με ένα καθαριστικό με βάση το νερό, το οποίο στοχεύει στον ιδρώτα και τυχόν βακτήρια.

Κάντε απαλό μασάζ με το καθαριστικό με βάση το λάδι στο δέρμα σας για περίπου 60 δευτερόλεπτα και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Όσο το δέρμα είναι ακόμα υγρό, επαναλάβετε τη διαδικασία με το καθαριστικό σας με βάση το νερό και ύστερα στεγνώστε απαλά την επιδερμίδα.

Βήμα 2: Τόνερ

Για τη βραδινή σας ρουτίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τόνερ που εφαρμόζετε το πρωί. Θυμηθείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας.

Βήμα 3: Ορός νύχτας

Επιλέξτε serum με άλφα-υδροξυοξέα ή βήτα-υδροξυοξέα ( AHA ή BHA), υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά ή πεπτίδια για σωστή επανόρθωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βήμα 4: Ενυδατική κρέμα νυκτός

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν πρωί και βράδυ ή μπορείτε να επιλέξετε ένα που περιέχει SPF το πρωί και ένα πιο κρεμώδες, πιο ενυδατικό προϊόν για το βράδυ.

Βήμα 5: Κρέμα ματιών

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία που κάνατε το πρωί.

Και σε αυτήν την περίπτωση, η ίδια κρέμα ματιών μπορεί να λειτουργήσει τόσο για την ημέρα όσο και για τη νύχτα ή μπορείτε να επιλέξετε μια με SPF για το πρωί και μια πιο «βαριά» και πιο ενυδατική κρέμα για το βράδυ.