Κάποια παιχνίδια από τα παιδικά μας χρόνια, αν και ίσως να μην τους «φαίνεται», μπορούν και να μας διασκεδάσουν και να αποτελέσουν τα κατάλληλη εργαλεία για την γυμναστική μας, αρκεί να τολμήσουμε να τα βάλουμε ξανά στο πρόγραμμα.

1 Σχοινάκι

Αν νομίζετε πως το σχοινάκι είναι μια απλή δραστηριότητα, ώρα να αναθεωρήσετε, δεδομένου πως συχνά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης αθλητών απαιτητικών αθλημάτων, όπως η πυγμαχία.

Για να ξεκινήσετε, κρατήστε τις λαβές σταθερά και τους αγκώνες κοντά στα πλευρά σας. Δώστε μια ελαφριά ώθηση στο σώμα σας προς τα πάνω πιέζοντας τα δάχτυλα των ποδιών και ξεκινήστε με τα γόνατά σας να λυγίζουν ελαφρά και τους καρπούς σας να κάνουν μικρούς κύκλους. Η επαφή με το πάτωμα πρέπει να είναι σύντομη, με τις φτέρνες να μην το ακουμπούν.

Τι κερδίζετε

Το σχοινάκι αποτελεί μια εξαιρετική αερόβια άσκηση για κάψιμο θερμίδων. Γυμνάζει όλους τους μυς και τις αρθρώσεις και ενδυναμώνει τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματος. Βελτιώνει την ελαστικότητα, την ταχύτητα, την ισορροπία και τον συντονισμό.

2 Τραμπολίνο

Αν είστε αρχάριοι, δώστε χρόνο στο σώμα σας να συνηθίσει, κάνοντας λίγα λεπτά την ημέρα, αφού πρώτα περπατήσετε πάνω του για να εξοικειωθείτε. Αρχικά, μάθετε το βασικό άλμα και μην το παρακάνετε με το ύψος, έτσι ώστε να παραμείνετε ασφαλείς.

Τι κερδίζετε

Και με το τραμπολίνο γυμνάζεστε διασκεδάζοντας. Αποτελεί τέλεια άσκηση για την ενεργοποίηση του μυοσκελετικού συστήματος. Αυξάνει την κινητικότητα των ώμων και διατηρεί τους μυς του κορμού σε συνεχή σύσπαση, δυναμώνοντας έτσι τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους. Ακόμα, βοηθά να έχετε καλύτερη αίσθηση ισορροπίας και συντονισμού.

3 Roller skating

Άλλος ένας fun τρόπος για να κάψετε λίπος και να παραμείνετε σε άριστη φυσική κατάσταση. Επιλέξτε τα σωστά roller, προμηθευτείτε τον εξοπλισμό ασφαλείας και ξεκινήστε αργά και προσεκτικά. Φορέστε αρχικά μόνο στο ένα πόδι το roller σας και περιπλανηθείτε στο χώρο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Αλλάξτε πόδι κάνοντας το ίδιο. Φορέστε στη συνέχεια και τα δύο rollers και βρείτε τη σωστή θέση εκκίνησης. Ξεκινήστε επιτόπου βηματισμό κρατώντας τα χέρια μπροστά από τον κορμό σας. Εξασκηθείτε στο να προχωράτε μπροστά και να διατηρείτε την κίνησή σας όσο το δυνατόν πιο φυσική.

Προσέξτε πολύ τα γόνατά σας να είναι πάντα στην ευθεία πάνω από τα δάχτυλά σας.

Τι κερδίζετε

Το roller skating δουλεύει κυρίως τους μυς των γοφών και των ποδιών προσφέροντας ενδυνάμωση. Η κίνηση βασίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στους μυς του κορμού. Ο χαμηλός αντίκτυπος το κάνει πιο ήπιο για τις αρθρώσεις από άλλες έντονες μορφές άσκησης. Μπορεί ακόμα να βελτιώσει την ευελιξία και τη σύνδεση μυαλού-σώματος, ενώ παράλληλα καίτε θερμίδες.

Θυμηθείτε

Μην παραλείπετε το ζέσταμα πριν από κάθε άσκηση. Η προθέρμανση θα βελτιώσει την ελαστικότητα των μυών και θα μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμού.