Κάθε νέα χρονιά συνδυάζει επιλεκτικά παλαιότερες τάσεις μακιγιάζ προσφέροντας παράλληλα μια καινούργια νότα και ευφάνταστους συνδυασμούς.

Από τη λαμπερή φυσική επιδερμίδα μέχρι το απόλυτο κοριτσίστικο look και πιο extreme εμφανίσεις, τα trends του 2024 είναι εδώ για να καλύψουν όλα τα γούστα.

#1 Φυσική λάμψη

«Βαριά» foundations που καλύπτουν το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας;

Φέτος, η μόδα μας προτρέπει να «αγκαλιάσουμε» για ακόμα μια χρονιά τις φυσικές μας αποχρώσεις είτε το μακιγιάζ μας είναι παλ είτε έντονο.

Τα ενυδατωμένα χείλη έρχονται να συμπληρώσουν ιδανικά το φρέσκο- φυσικό δέρμα.

Το «κλειδί» είναι να δώσετε προτεραιότητα στη φροντίδα των χειλιών σας χρησιμοποιώντας scrub και ενυδατικά lip balms ή gloss που επιτρέπουν στο φυσικό σας χρώμα να λάμψει.

#2 Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο…

Η χρονιά που πέρασε ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά της Barbie!

Αυτή η κοριτσίστικη ενέργεια θα συνεχιστεί και φέτος με ροδαλά μάγουλα και χείλη, περιποιημένες βλεφαρίδες, eyeliner και φυσικά φρύδια.

Το «ροδακινί» χρώμα ρουζ στα «μήλα» θα επικρατήσει το 2024, με πρόσθετες διακριτικές πινελιές στα βλέφαρα, τη μύτη, το πηγούνι και το μέτωπο χαρίζοντας ένα ζεστό και «ζουμερό» αποτέλεσμα.

#3 Και λίγη δόση από ασήμι

Ασημένια λάμψη με μεταλλικές σκιές για να αναδείξετε την εμφάνισή σας σε ειδικές περιστάσεις.

Η Μπιγιονσέ επέλεξε το ασημένιο look στην τελευταία της περιοδεία και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και να εξελιχθεί το 2024.

#4 Επαναφορά του ταξιδιάρικου μπλε

Μαζί με τo ροδακινί και τo ροζ, ετοιμαστείτε και για άλλα δροσερά χρώματα, όπως το μπλε.

Μπορείτε να το επιλέξετε σε σκιά, σε μάσκαρα ή και στα ρούχα σας… Ένα τέλειο χρώμα, ειδικά αν έχετε καστανά μάτια.

#5 Αγαπημένα 90s

Δεκαετία του ’90 σημαίνει grunge, Nirvana, σκισμένα τζιν, καρό πουκάμισα, σταράκια αλλά και Κέιτ Μος…

Η φιλοσοφία του μακιγιάζ grunge εντοπίζεται στα φαινομενικά λάθη στο makeup. Μιλάμε για ένα δροσερό και ελαφρώς ατημέλητο look με μια πιο ακατάστατη εφαρμογή του lip gloss και ένα θολό αποτέλεσμα στα μάτια.

Όπως είδαμε και στις πασαρέλες της περασμένης χρονιάς, έχουμε επιστροφή του smokey eyeliner, κραγιόν σε κεραμιδί αποχρώσεις και ματ επιδερμίδες.

To μακιγιάζ αυτό χαρίζει ένα επιμελώς ατημέλητο look και όσο πιο ατελές είναι, τόσο το καλύτερο. Γι’ αυτό μη φοβάστε να αφεθείτε και να πειραματιστείτε…

#6 Υπερβολική cat eye γραμμή για πιο extreme εμφανίσεις

H γραμμή του eyeliner αποτελεί ένα μακιγιάζ διαχρονικής αξίας που παραμένει στην κορυφή των τάσεων κάθε σεζόν. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος εφαρμογής του.

Φέτος το χειμώνα, η αρκετά τραβηγμένη στο τελείωμα γραμμή του cat eye φαίνεται να ξεχωρίζει δημιουργώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.