Ακόμα και αν έχετε διαλέξει το τέλειο επαγγελματικό outfit, φτάσετε στην ώρα σας στο ραντεβού και κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση στον υπεύθυνο, πολλά μπορούν να πάνε στραβά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για μια δουλειά…

Ίσως ένα από τα πιο αγχωτικά είναι το να «κολλήσετε» και να μην ξέρετε πώς να απαντήσετε σε κάποια ερώτηση – Πώς θα ανακτήσετε την ψυχραιμία σας;

Επαναλάβετε ή επαναδιατυπώστε την ερώτηση

Αρχικά, επαναλάβετε ή επαναδιατυπώστε την ερώτηση στον υπεύθυνο της συνέντευξης για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι πραγματικά ζητάει.

Μερικές φορές δεν ξέρετε πώς να απαντήσετε ή μπορεί να νομίζετε ότι δεν ξέρετε επειδή δεν την ακούσατε σωστά ή με τον τρόπο που διατυπώθηκε.

Αλλάξτε θέμα

Αν δεν έχετε εμπειρία πάνω στο θέμα που σας ρωτάει ο συνομιλητής σας και δεν μπορείτε να απαντήσετε άμεσα στην ερώτηση, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακατευθύνετε τον συνεντευξιαζόμενο με ένα άλλο σχετικό παράδειγμα της ειδικότητας σας.

Να είστε πρόθυμοι να μάθετε

Αν εξακολουθείτε να μην έχετε ιδέα για αυτό το οποίο σας ρωτάει το άτομο που σας κάνει τη συνέντευξη, μετατρέψτε το σε μια συζήτηση σχετικά με το ότι είναι κάτι που ανυπομονείτε να μάθετε πώς να το κάνετε, π.χ. πείτε: «Δυστυχώς, δεν έχω ακόμη την εμπειρία, αλλά θέλω να ενισχύσω αυτές τις δεξιότητες και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της εργασίας».

Το να δείξετε την προθυμία σας με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει στον υπεύθυνο της συνέντευξης να δει ότι καταλαβαίνετε την περιγραφή της θέσης εργασίας, ότι έχετε έρθει προετοιμασμένοι όσον αφορά την κατανόηση του ρόλου αυτού και ότι παραμένετε θετικοί και ενθουσιώδεις για τη θέση.