Μπορεί να ξέρετε απέξω τη σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά τι γνωρίζετε για τα μαλλιά; Σίγουρα βάζετε το conditioner μετά το σαμπουάν, αλλά όλα τα άλλα προϊόντα;

Ακριβώς όπως η skincare ρουτίνα για το πρόσωπο πρέπει να είναι σε τάξη, έτσι και τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών χρειάζονται μια συγκεκριμένη σειρά ώστε να είναι αποδοτικά. Κι ενώ κάθε τύπος μαλλιών είναι μοναδικός, υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες που θα σας χαρίσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

#1 Σαμπουάν

Η διαδικασία του styling ξεκινάει στο μπάνιο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditioners που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σας. Είτε τα μαλλιά σας είναι λεπτά και ίσια είτε πυκνά και σγουρά, είτε είναι φυσικά είτε βαμμένα, το σωστό σαμπουάν μπορεί να αναδείξει τη φυσική υφή των μαλλιών σας και να κάνει το styling πιο εύκολο.

Εμπιστευτείτε το σαμπουάν που θα σας προτείνει ο κομμωτής σας καθώς οι επαγγελματίες συνιστούν συμπυκνωμένα προϊόντα που υπόσχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μία φορά την εβδομάδα, επιλέξτε ένα detox σαμπουάν που θα απομακρύνει ελεύθερες ρίζες και θα αποτοξινώσει το τριχωτό επιτρέποντάς του να «ανασάνει».

#2 Μάσκα

Απλώστε με τα δάχτυλά σας τη μάσκα σας αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής και αφήστε την να δράσει για 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με τις οδηγίες πριν την ξεβγάλετε. Προσέξτε να μην υπερβάλλετε στην ποσότητα, καθώς η υπερβολική εφαρμογή μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σας.

Σκοπός της μάσκας είναι να ανοίξει τα λέπια της τρίχας και να της επιτρέψει να «ρουφήξει» όλα τα ευεργετικά συστατικά της, κυρίως την υγρασία που τόσο έχει ανάγκη.

Η συχνότητα εφαρμογής μιας μάσκας είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες μας.

#3 Conditioner

Μπορεί στο μυαλό μας αυτό το προϊόν να συνιστά ένα απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα μας καθώς βοηθάει να έχουμε ευκολοχτένιστα και μαλακά μαλλιά ωστόσο στην πραγματικότητα ο ρόλος του είναι άλλος.

Ο σκοπός του είναι να κλείσει τα λέπια της τρίχας και να «κλειδώσει» την υγρασία.

Γι’ αυτό και ο τρόπος εφαρμογής του είναι από τη ρίζα προς τις άκρες. Το συγκεκριμένο προϊόν καλό είναι να μην παραλείπεται ποτέ και από καμιά ρουτίνα.

#4 Serum

Τα λαδάκια μαλλιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά. Εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε styling, αυτή είναι η στιγμή να το εφαρμόσετε, καθώς τα μαλλιά σας θα απορροφήσουν καλύτερα τα συστατικά. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να κάνετε χτένισμα, αφήστε το λαδάκι σας για μετά. Βέβαια, δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδια. Ορισμένα είναι για πριν το στέγνωμα και άλλα για μετά. Φροντίστε λοιπόν πάντα να τσεκάρετε τις οδηγίες.

#5 Θερμοπροστατευτικό

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε ένα τέτοιο προϊόν κατά της θερμότητας για να αποτρέψετε τη ζημιά από το σίδερο και το πιστολάκι. Ψεκάστε το προϊόν σε όλα τα μαλλιά σας και χτενίστε απαλά για να διασφαλίσετε ότι το προϊόν κατανέμεται ομοιόμορφα δίνοντας έμφαση στις άκρες, όπου τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα στη θερμότητα

Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα προϊόντος σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατά τη χρήση των θερμικών συσκευών, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στον κατάλληλο βαθμό για τον τύπο των μαλλιών σας. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιές, ακόμη και με τη χρήση θερμοπροστατευτικού μαλλιών.

Έπειτα, προχωρήστε στο styling.