Η πτώση της θερμοκρασίας το χειμώνα στερεί την υγρασία από τα μαλλιά μας, οδηγώντας σε μια σειρά από ανεπιθύμητα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του φριζαρίσματος και της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής. Ομοίως, εξαιτίας της ξηρότητας του καιρού, τα μαλλιά μας μπορεί να γίνουν εύθραυστα με αποτέλεσμα συχνά, να σπάνε.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις αρνητικές συνέπειες της πιο κρύας εποχής του χρόνου;

Πώς να προστατέψουμε τα μαλλιά μας το χειμώνα

Αποφεύγουμε τα πολύ ζεστά ντους

Παρόλο που το ζεστό νερό είναι ανακουφιστικό στο κρύο, δεν είναι καλό ούτε για το τριχωτό της κεφαλής , ούτε για τις τρίχες μας. Οι τρίχες γίνονται πιο ξηρές και φριζάρουν αφού το πολύ ζεστό νερό τους στερεί το φυσικό τους λάδι και την υγρασία.

Επιπλέον, μπορεί να καταστρέψει τους θύλακες και να αποδυναμώσει τις ρίζες της τρίχας.

Προτιμήστε λοιπόν το χλιαρό νερό όταν λούζεστε και παράλληλα προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση σίδερων για ίσιωμα ή μπούκλες και το πιστολάκι.

Καλύπτουμε τα μαλλιά και το τριχωτό

Όπως ακριβώς φροντίζετε το πρόσωπο και το σώμα σας τη χειμερινή περίοδο, έτσι θα πρέπει να φροντίζετε και τα μαλλιά σας.

Προστατεύστε τα μαλλιά από το κρύο και τον αέρα φορώντας μια κορδέλα, ένα κασκόλ, ένα καπέλο ή ό,τι άλλο μπορεί να σας αρέσει όταν βγαίνετε έξω.

Αυτό, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να «κλειδώσετε» την υγρασία των μαλλιών σας αλλά τα μαλλιά σας δεν θα είναι πια επιρρεπή στο σπάσιμο.

Βεβαιωθείτε πως ό,τι φοράτε στο κεφάλι δεν είναι τόσο σφιχτό ώστε να σας ενοχλεί.

Τα περιποιούμαστε μετά το λούσιμο

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο.

Η περιποίησή σας θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη το χειμώνα για να διατηρήσετε την υφή των μαλλιών σας μαλακή.

Για να αναπληρώσετε την υγρασία και να αντιστρέψετε τις επιπτώσεις των θερμικών εργαλείων styling, εφαρμόζετε τακτικά ένα καλό μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, πέραν των θεραπειών που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι ή στο κομμωτήριο.

Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα μαλλιών

Χρησιμοποιήστε προϊόντα μαλλιών με φυσικά έλαια όπως καρύδα, έλαιο jojoba και βούτυρο καριτέ. Αυτά τα προϊόντα έχουν συνήθως μια πιο κρεμώδη, ενυδατική φόρμουλα που παρέχει προστασία, θρέψη και περιποίηση και τα διατηρεί απαλά και λαμπερά κατά τους δύσκολους γαι εκείνα χειμερινούς μήνες.