Δεν χρειάζεται κάποιος να σας ψιθυρίσει κάτι στο αυτί ή να σας αγκαλιάσει για να μυρίσει τα μαλλιά σας. Μπορούν να αποπνέουν όμορφη μυρωδιά και από απόσταση ακόμα κι αν καθυστερήσατε να τα λούσετε.

Ακολουθούν έξυπνα tips που μπορείτε να δοκιμάσετε ώστε να είστε πάντα περιποιημένη και να κινείστε με αυτοπεποίθηση.

Χρησιμοποιήστε ένα αρωματικό dry shampoo

Τα μαλλιά όλων μας μυρίζουν υπέροχα μετά το λούσιμο, αλλά αυτό το άρωμα μπορεί να εξασθενίσει όσο περνά η μέρα. Δεν χρειάζεται φυσικά να τα λούσετε ξανά για να το ανανεώσετε. Μπορείτε να επιλέξετε ένα αρωματικό ξηρό σαμπουάν που σας αρέσει για εφαρμογή ανάμεσα στις πλύσεις, μυρίζοντάς το πριν το προμηθευτείτε.

Πλέξτε τα μαλλιά σας όσο είναι ακόμα υγρά

Αν λούζετε τα μαλλιά σας το βράδυ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα πλέξετε εφόσον είναι μακριά, όσο είναι ακόμα υγρά. Έτσι, θα διατηρήσουν το άρωμά τους και την επόμενη μέρα. Ένα έξτρα πλεονέκτημα; Θα είναι κυματιστά και περιποιημένα, σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο.

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας άρωμα

Το άρωμά σας δεν χρειάζεται να περιορίζεται μονάχα στους καρπούς και το λαιμό σας. Μπορείτε να το αξιοποιήσετε και στα μαλλιά σας.

Αν ξεμείνατε από άλλα προϊόντα, ψεκάστε μια φορά στον αέρα μπροστά σας και περάστε από κάτω.

Προσοχή όμως: Μην το ψεκάζετε απευθείας στα μαλλιά καθώς τα αρώματα είναι αρκετά συμπυκνωμένα προϊόντα.

Σπρέι με ροδόνερο

Μετά το λούσιμο και αφού σκουπίσετε απαλά τα μαλλιά σας ψεκάστε τα με ροδόνερο. Εκτός από απαλότητα και λάμψη, θα τους χαρίσει ένα απαλό, φυσικό άρωμα, που όπως αποκαλύπτουν έρευνες, μπορεί να τονώσει και τη διάθεσή μας. Επιπλέον, με τον καιρό είναι πιθανό να υπάρξει ορατή βελτίωση στην ποιότητα της τρίχας σας.

Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τα μαλλιά σας ελαφρά για να τους προσθέσετε φρέσκο άρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν δεν είστε φρεσκολουσμένη.

*Μην εφαρμόζετε πολλά διαφορετικά προϊόντα μαζί διότι πιθανόν τελικά να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Επιλέξτε εκείνο που σας ταιριάζει και λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Το νου σας στη θερμότητα

Από μόνο του το πιστολάκι, αν δεν το παρακάνουμε σε σημείο να καίμε τα μαλλιά μας, τα κάνει φρέσκα και «διώχνει» δυσάρεστες οσμές.

Ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα που μυρίζει όμορφα είναι ένα must προϊόν που πρέπει να εφαρμόζετε προηγουμένως.

Και κάποια extra tips

Υπόθεση μαξιλαροθήκη- Εσείς, την πλένετε όσο πρέπει;

Αν και μια καθαρή μαξιλαροθήκη δεν θα χαρίσει άμεσα στα μαλλιά σας το όμορφο άρωμα που επιθυμείτε, σίγουρα δεν θα καταφέρει να τους το αφαιρέσει…

Το να πλένετε τακτικά τη μαξιλαροθήκη και τις πετσέτες σας δεν θα κάνει μόνο καλό στην μυρωδιά των μαλλιών σας αλλά μπορεί να προστατεύσει και την επιδερμίδα σας από ανεπιθύμητα προβλήματα, όπως σπυράκια.

Γενικά, συνιστάται να αλλάζουμε μαξιλαροθήκη περίπου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Τι σχέση έχει η μαγειρική με τα μαλλιά μας;

Το ξέρετε αλλά μπορεί στην καθημερινότητα να μην το συνειδητοποιείτε. Τα μαλλιά μας παίρνουν συχνά το άρωμα του φαγητού που μαγειρεύουμε. Κι αυτό είναι μάλλον κάπως ενοχλητικό…

Καλύψτε τα αν μπορείτε με μια κορδέλα όταν μαγειρεύετε κάτι με έντονη μυρωδιά, πχ. ψάρια, τηγανιτά κτλ. Αντίθετα αφήστε τα ελεύθερα όταν φτιάχνετε μπισκότα, κέικ ή άλλες νόστιμες λιχουδιές που μυρίζουν όμορφα.