Κρέμα ή λοσιόν; Τι ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας;

Οι λοσιόν είναι πιο «ελαφριά» προϊόντα με περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό και λιγότερο λάδι. Οι κρέμες από την άλλη είναι πιο «βαριές» και παχύρρευστες.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μπορεί να λειτουργεί καλύτερα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Ξηρή επιδερμίδα

Για το ξηρό δέρμα, οι πιο παχιές φόρμουλες, τείνουν να είναι οι καλύτερες. Ανάλογα με το επίπεδο της ξηροδερμίας, διαφορετικά προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.

Αν έχετε κανονικό ή ελαφρώς ξηρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοσιόν. Εάν έχετε μέτρια ξηρή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε καλύτερα μια κρέμα. Αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, επίσης. Στην τελευταία περίπτωση μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα με ισχυρά συστατικά αναδόμησης, όπως το βούτυρο καριτέ.

Λιπαρή επιδερμίδα

Η λοσιόν είναι μάλλον η ιδανική επιλογή για το λιπαρό δέρμα.

Κι αυτό γιατί η κρέμα σώματος περιέχει περισσότερο λάδι, ενώ η λοσιόν έχει, όπως είπαμε, μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό. Όπως και να έχει, αναζητήσετε τον όρο «μη λιπαρό» στην ετικέτα του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε.

Μικτή επιδερμίδα

Αν έχετε μικτή επιδερμίδα, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά προϊόντα: μια λοσιόν για τη ζώνη Τ του προσώπου (πρόκειται για τις περιοχές του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού) και μια κρέμα για τις ξηρές περιοχές.

Για τα χέρια

Τα χέρια εκτίθενται σε πιο συχνό πλύσιμο, στις αλλαγές του καιρού αλλά και σε συχνά «σκληρές» ουσίες των προϊόντων καθαρισμού στο σπίτι.

Οι πιο παχύρρευστες φόρμουλες, όπως οι κρέμες, μπορούν να συμβάλλουν περισσότερο στην ξηρότητα και στην ανακούφιση της σκληρότητας της επιδερμίδας, προσφέροντας μεγαλύτερη ενυδάτωση.

Για την ακμή

Εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή, οι παχύρευστες κρέμες πιθανότατα θα φράξουν τους πόρους σας, οδηγώντας σε περαιτέρω εξάρσεις.

Υπάρχουν πολλές λοσιόν σώματος και προσώπου σχεδιασμένες για δέρμα με τάση ακμής από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Ορισμένες ενυδατικές κρέμες περιέχουν επίσης μέταλλα και εκχυλίσματα γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, όπως το πράσινο τσάι.

*Όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας, η ελαφριά απολέπιση είναι το κλειδί για να βοηθήσει την ενυδατική σας να διεισδύσει στο δέρμα.

*Με λίγες δοκιμές, μπορείτε να βρείτε τον συνδυασμό προϊόντων που σας ταιριάζει. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μιλήστε με έναν δερματολόγο.