Τα καλύτερα φρούτα για υγιές και νεανικό δέρμα:

Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι, εκτός από πεντανόστιμο και θρεπτικό, είναι και ένα εξαιρετικό συστατικό για την περιποίηση του προσώπου.

Απορροφά την περιττή λιπαρότητα, φωτίζει το δέρμα, απολεπίζει ελαφρώς και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

Η βιταμίνη C των εσπεριδοειδών κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, επαναφέροντας την ελαστικότητά του.

Αν ταλαιπωρήστε από φλεγμονές, ακμή ή υπερμελάγχρωση ένας ορός ή μια ενυδατική με βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τα σημάδια και τα ίχνη της ακμής ή των κηλίδων.

Αβοκάντο

Το έλαιο αβοκάντο έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Αντιστρέφει τις αλλαγές του δέρματος που παρατηρούνται με τη γήρανση, διεγείροντας το παραγωγή ινών ελαστίνης και κολλαγόνου, αποκαθιστώντας έτσι την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Επίσης, το αβοκάντο έχει την ικανότητα να προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Συγκεκριμένα, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που εντοπίζονται στο αβοκάντο λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας από την ακτινοβολία.

Ανανάς

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Το εκχύλισμά του μπορεί να εκτελεί τρία διαφορετικά «καθήκοντα» στην περιποίηση της επιδερμίδας: απολέπιση, προστασία ως αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδη δράση.

Επιπλέον, η βρομελίνη (bromelain) ένα μοναδικό ένζυμο που περιέχεται στον ανανά συμβάλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, απομακρύνοντας απαλά τους ρύπους και βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής.

Ρόδι

Οι βιταμίνες, το φυλλικό οξύ και το κάλιο που περιέχει το ρόδι, είναι απαραίτητες ουσίες για τη διατήρηση μιας όμορφης επιδερμίδας.

Παράλληλα, η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, καταπολεμά την πρόωρη γήρανση, συμπτώματα της οποίας είναι οι λεπτές γραμμές, ρυτίδες, δυσχρωμίες, ο θαμπός τόνος, η απώλεια ελαστικότητας και η ανομοιόμορφη υφή.

Το ρόδι υποστηρίζει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, αυξάνοντας την μικροκυκλοφορία και βοηθώντας παράλληλα, στην επιδιόρθωση των ιστών.

Το εκχύλισμα ροδιού έχει στυπτικές ιδιότητες, συσφίγγει τους πόρους και είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της περιττής λιπαρότητας του δέρματος.

Μούρα

Τα μούρα θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα και να πείτε αντίο στη θαμπή επιδερμίδα

Οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία και προστατεύουν το δέρμα από τη φωτογήρανση.