Το σώμα μιας γυναίκας αλλάζει ριζικά σε όλα τα στάδια της ζωής της από την εφηβεία ως την εμμηνόπαυση. Συχνά, ως νέες γυναίκες, μπορεί να ντρεπόμαστε να συζητήσουμε από κοντά κάποια ευαίσθητα θέματα και να καταφεύγουμε σε αναξιόπιστες online αναζητήσεις. Μπορεί να μην ξέρουμε πού να βρούμε ειδικούς με εμπειρία στο πρόβλημά μας ή απλά να μην έχουμε πρόσβαση στους κατάλληλους ειδικούς εκεί που μένουμε. Αργότερα στη ζωή μας, μπορεί να θέλουμε μια δεύτερη και τρίτη γνώμη πριν αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε, χωρίς όμως να μετακινηθούμε ή να περιμένουμε στις αναμονές των ιατρείων. Που οδηγούν όλα αυτά τα δεδομένα: ότι η ανάγκη για εύκολη και άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες γυναικείας υγείας είναι τεράστια!

Αυτό ακριβώς το ζητούμενο αποφάσισε να καλύψει η Τζίνα Τιριακίδου με την δημιουργία της πλατφόρμας Vivian Lab: «Ξεκινήσαμε το Vivian Lab με στόχο να βοηθήσουμε τις γυναίκες και τα νέα κορίτσια να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο τους καλύτερους γιατρούς και ειδικούς, πλήρως εξειδικευμένους σε θέματα γυναικείας υγείας επιτρέπουμε σε μια γυναίκα, όπου κι αν βρίσκεται, να βρει τον κατάλληλο ειδικό και να του μιλήσει χωρίς να μετακινηθεί, από την άνεση του σπιτιού της. Νιώθουμε πολύ περήφανες που με την υποστήριξη πολλών διακεκριμένων γιατρών στο Vivian Lab μπορούμε να βοηθήσουμε χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να φροντίσουν την ψυχική και σωματική υγεία τους και να μην παραμελούν τον εαυτό τους», εξηγεί η ίδια.

Αν θέλετε να γνωρίσετε τον τρόπο που λειτουργεί το Vivian Lab και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πολύτιμες υπηρεσίες του, δεν έχετε παρά να αξιοποιήσετε την ευκαιρία:  με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το Vivian Lab προσφέρει δωρεάν συνεδρίες σε όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στην πλατφόρμα με ένα κλικ εδώ  και πατώντας πάνω στην επιλογή Women’s Day να κάνετε- από 6 μέχρι 10 Μαρτίου 2024- εντελώς δωρεάν συνεδρίες με γυναικολόγους, μαίες, ψυχολόγους, διαιτολόγους, συμβούλους καριέρας, ειδικούς για parenting, και πολλούς ακόμα experts. Στην ενέργεια αυτή συμμετέχουν πάνω από 50 διακεκριμένοι γιατροί και ειδικοί υγείας οι οποίοι τις προσφέρουν τελείως δωρεάν. Το Vivian Lab ανέλαβε να οργανώσει αυτή τη δράση και το κάνει με στόχο να βοηθήσει τις γυναικες, χωρίς να λαμβάνει καμία αμοιβή (οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ειδικών).

Επιπλέον, την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 19:30 το Vivian Lab θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την θρυλική Cindy Gallop σε μια συνέντευξη στο Instagram – μια γυναίκα με τεράστια καριέρα και έντονο έργο για την υποστήριξη και απελευθέρωση των γυναικών.

Κάποιοι από τους ειδικούς με τους οποίους θα μπορέσετε να μιλήσετε δωρέαν είναι:

Γυναικολόγοι

Ειδικοί γονιμότητας

Ειδικοι εμμηνόπαυσης

Ειδικοί ενδομητρίωσης

Εμβρυολόγοι

Μαίες & ειδικοί θηλασμού

Ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, ειδικοί parenting

Διατροφολόγοι

Δραματοθεραπευτές

Sex coaches

Career coaches & πολλοί ακόμα.