Βασικό βήμα στο μακιγιάζ για πολλούς experts, ακόμα και το χειμώνα, το bronzer είναι ένα προϊόν μακιγιάζ που μπορεί – με την κατάλληλη τεχνική- όχι μόνο να «ζεστάνει» την επιδερμίδα αλλά και να «σμιλέψει» το πρόσωπο, να δημιουργήσει οπτικά γωνίες εκεί που δεν υπάρχουν. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το εφαρμόσετε τέλεια; Οι experts μίλησαν και μας δίνουν απλόχερα τα βήματα για να κάνετε την εφαρμογή παιχνιδάκι.

Βήμα #1: Επιλέξτε το ιδανικό bronzer

Καταρχήν πρέπει να βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σας. Όσον αφορά στη φόρμουλα, επιλέξτε όποια σας βολεύει περισσότερο, δεν υπάρχει κανόνας ως προς αυτό. Να έχετε μόνο υπόψη πως τα bronzers σε μορφή στικ είναι ιδιαίτερα εύχρηστα -ειδικά για αρχάριες- και ιδανικά για να τα έχετε μαζί σας στην τσάντα σας ή σε κάποιο ταξίδι.

Βήμα #2: Διαλέξτε το κατάλληλο πινέλο

Μόλις καταλήξετε σε αυτό που θα χρησιμοποιήσετε χρειάζεται να επιλέξετε το κατάλληλο πινέλο καθώς η χρήση λάθος σχήματος μπορεί να οδηγήσει σε ένα cakey, μη φυσικό αποτέλεσμα. Ένα fluffy κοφτό πινέλο λειτουργεί καλύτερα για την εφαρμογή bronzer που είναι σε μορφή πούδρας, ενώ ένα στρογγυλεμένο είναι ιδανικό για την κρεμώδη υφή, γιατί προσφέρει ακρίβεια στην εφαρμογή και καλό blending.

Βήμα #3: Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα προϊόντος

Το less is more είναι το μυστικό για το bronzer. Όταν δουλεύετε με bronzer σε μορφή πούδρας, αφού πάρετε με προϊόν με το πινέλο σας, χτυπήστε το στο καπάκι της συσκευασίας ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια προϊόντος.

Βήμα #4: Επικεντρωθείτε στα ψηλά σημεία του προσώπου

Το bronzer είναι το προϊόν μακιγιάζ που δίνει μια sun-kissed όψη στην επιδερμίδα. Για να δείχνει απόλυτα φυσικό το αποτέλεσμα εφαρμόστε το στα σημεία του προσώπου που «φιλάει» ο ήλιος, δηλαδή στα ζυγωματικά, στους κροτάφους, στις ρίζες των μαλλιών, στη γέφυρα της μύτης.

Βήμα #5: Εφαρμόστε το bronzer ταμποναριστά

Αντί να σύρετε το bronzer με το πινέλο πάνω στο πρόσωπό σας, εφαρμόστε το ταμποναριστά πιέζοντας απαλά πάνω στην επιδερμίδα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε λιγότερη ποσότητα στο δέρμα, αλλά και θα δημιουργήσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα -ισχύει τόσο για φόρμουλες πούδρας όσο και για κρεμώδη προϊόντα.

Βήμα #6: «Σβήστε» λίγο ακόμα

Για απόλυτα φυσικό look, πάρτε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ και κάντε blending στο «περίγραμμα» του bronzer, ώστε να μαλακώσετε εντελώς τυχόν γραμμές και να δείχνει ένα με την επιδερμίδα.