Το bronzer είναι από εκείνα τα προϊόντα μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα νεσεσέρ, σύμφωνα με τους experts καθώς ένα άγγιγμά του και μόνο αρκεί για να «ζεστάνει» το πρόσωπο σα να το φίλησε μόλις ο ήλιος, ενώ μπορείτε να το αξιοποιήσετε και στο contouring αλλά και για να παρατείνετε το καλοκαίρι στο πρόσωπό σας.

Αν δεν ξέρετε πώς να το εφαρμόσετε, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλα τα tips για άψογο μπρονζέ look!

Bronzer σε μορφή πούδρας

Απλώστε το με ένα μεγάλο fluffy πινέλο στα σημεία όπου σας «χτυπάει» φυσικά ο ήλιος (ζυγωματικά, κόκκαλο της μύτης, περιμετρικά του μετώπου) κάνοντας καλό blending. Αν το μακιγιάζ σας περιλαμβάνει προϊόντα σε υγρή ή κρεμώδη μορφή θα πρέπει να τα εφαρμόσετε πρώτα και στη συνέχεια να απλώσετε την πούδρα, για να αποφύγετε να δημιουργηθούν «μπαλώματα» στην επιδερμίδα σας.

Πώς να εφαρμόσετε κρεμώδη ή υγρά bronzers

Τα κρεμώδη ή υγρά bronzers εφαρμόζονται ταμποναριστά με τα δάχτυλα ή με σφουγγαράκι μακιγιάζ, ακόμα και με ένα πινέλο για foundation χρειάζονται καλό blending. Μπορείτε να τα αφήσετε ως έχει ή να ενισχύσετε την απόδοσή τους και να φιξάρετε το αποτέλεσμα βάζοντας από πάνω ένα σε μορφή πούδρας.

3 τρόποι να «φορέσετε» το bronzer

Για φυσικό, beachy look

Εφαρμόστε το bronzer σε σημεία του προσώπου όπου ο ήλιος τα «χτυπάει« φυσικά. Απλώστε το σε σχήμα ανάποδου U ξεκινώντας από τον έναν κρόταφο, έπειτα περάστε κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας πάνω από το μέτωπο και φτάστε μέχρι τον άλλο κρόταφο όπου θα σταματήσετε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε bronzer στα ζυγωματικά, τη μύτη σας και στην άκρη του πηγουνιού σας.

Για golden glam αποτέλεσμα

Απλώστε το bronzer σας σε σχήμα 3 και στις δύο πλευρές του προσώπου σας ξεκινώντας από τον κρόταφο και πηγαίνοντας κάτω από το κόκκαλο του ζυγωματικού σας, μετά επιστρέψτε προς τα πίσω και φτάστε ακριβώς στο σημείο μπροστά από το αυτί σας εκεί που είναι οι φαβορίτες και από εκεί πάτε μέχρι κάτω, δηλαδή κατά μήκος της γνάθου σας, και σταματήστε ακριβώς πριν από την άκρη του πηγουνιού σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το bronzer σαν να κάνετε contouring στη μύτη και ολοκληρώστε απλώνοντας λίγη ποσότητα στη γραμμή των μαλλιών σας πάνω από το μέτωπο. Κάντε πολύ καλό blend με το πινέλο σας σε όλα τα σημεία που βάλατε το bronzer για ένα φυσικό look.

Για μπρονζέ σώμα

Το bronzer μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και στο σώμα δημιουργώντας ένα προσωρινό μπρονζέ αποτέλεσμα -επιλέξτε ένα bronzer περίπου έναν τόνο πιο σκούρο από το δέρμα σας. Επίσης, εξομαλύνει τον τόνο της επιδερμίδας «καμουφλάροντας» την όψη των ουλών, των φλεβών και της ανομοιόμορφης υφής που μπορεί να έχετε.

Επαγγελματικά tips εφαρμογής

  • Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο bronzer είναι η χρήση μιας απόχρωσης που είναι πολύ σκούρα. Αντίθετα, προτιμήστε ένα bronzer που είναι ένα ή δυο τόνους πιο σκούρο από τον φυσικό σας τόνο δέρματος για ένα φυσικό αποτέλεσμα.
  • Πολλά bronzers έχουν και μικρομόρια λάμψης στη σύνθεσή τους. Για μια πιο φυσική εμφάνιση, επιλέξτε ένα προϊόν με ελάχιστη λάμψη και όχι ένα εξαιρετικά αστραφτερό, γιατί μετά από ώρες θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει λιπαρό αντί για λαμπερό.
  • Ένα λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν εφαρμόζουν το bronzer είναι να το βάζουν σε όλο το πρόσωπο δημιουργώντας ένα ψεύτικο αποτέλεσμα. Αν θέλετε να φαίνεστε πιο μαυρισμένη παντού, κάντε πρώτα self tan για να σκουρύνετε τον τόνο της επιδερμίδας σας και μετά επιλέξτε ένα bronzer που αντιστοιχεί στον νέο σας τόνο.