Μπορεί να είναι το χτένισμα που κάνετε γρήγορα όταν είστε στις bad hair days σας ή για να πάτε στο γυμναστήριο, αλλά στην πραγματικότητα το ατημέλητο σινιόν είναι αβίαστα κομψό, πανεύκολο και στέκεται άνετα ακόμα και σε επίσημες εμφανίσεις. Στο κόκκινο χαλί των βραβείων BAFTA, η Emily Blunt, η Emma Stone και η Margot Robbie είπαν ναι σε αυτό το απλό χτένισμα ενώ και η Reese Witherspoon το επέλεξε για την εμφάνισή της στο fashion show του οίκου Fendi για την άνοιξη/καλοκαίρι ’24.

Όσο για το πώς θα τον πετύχετε κι εσείς; Δείτε παρακάτω τα βήματα και δοκιμάστε τα ASAP!

Πώς να πετύχετε το τέλειο ατημέλητο σινιόν βήμα-βήμα

Βήμα 1ο

Εάν έχετε βγει μόλις από το μπάνιο και θέλετε να κάνετε ένα ατημέλητο σινιόν, στεγνώστε ελαφρώς τα μαλλιά σας και απλώστε ένα προϊόν texturizing «δουλεύοντάς» το πολύ καλά με τα δάχτυλα, για να τους δώσετε όγκο και να γίνουν πιο «σπαστά». Εάν έχετε φυσικά ίσια μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σίδερο για μπούκλες για να δημιουργήσετε πολύ χαλαρούς κυματισμούς, σαν beach waves.

Βήμα 2ο

Σκύψτε το κεφάλι σας μπροστά, γυρίστε τα μαλλιά σας ανάποδα και πιάστε τα σε μια χαλαρή αλογοουρά, στο ύψος που θέλετε να είναι το σινιόν σας – ένα χαμηλό σινιόν, πάντως, έχει μια πιο χαλαρή αίσθηση, εξηγούν οι ειδικοί. Δε χρειάζεται να είναι τέλεια η αλογοουρά – εξάλλου, στόχος είναι ένα «ατημέλητο» στυλ.

Βήμα 3ο

Γυρίστε τα μαλλιά σας γύρω από τη βάση της αλογοουράς, για να δημιουργηθεί ένας κότσος και πιάστε καλά το bun με το χέρι σας για να μη φύγει από τη θέση του. Με μια μικρή χτένα, κρεπάρετε ελαφρά την αλογοουρά, ώστε να αποκτήσει περισσότερο όγκο, τόσο η ίδια όσο και το σινιόν που θα φτιάξετε. Βουρτσίστε απαλά τα πλάγια του κεφαλιού σας, για ένα πιο λείο φινίρισμα, και στρίψτε την αλογοουρά σας γύρω από τον εαυτό της, ώστε να μοιάζει με σινιόν. Στερεώστε τη με τσιμπηδάκια ή φουρκέτες (για έξτρα σταθερότητα) στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας.

Βήμα 4ο

Αφού έχετε στερεώσει αυτό το χαλαρό σινιόν, ελευθερώστε απαλά μερικές τουφίτσες από το σινιόν καθώς και στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σας. Αφήστε τες να πέσουν ελεύθερα στο πρόσωπό σας και να το πλαισιώσουν όμορφα. Ολοκληρώστε ψεκάζοντας λακ σε όλο το κεφάλι σας για να να δώσετε διάρκεια στο χτένισμά σας.