Οι τάσεις στα χρώματα μαλλιών συνεχώς εμπλουτίζονται, κάνοντας μάς να μην ξέρουμε ποια να πρωτοδοκιμάσουμε. Εάν σκέφτεστε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας ή εάν είστε ήδη ξανθιά και θέλετε να κάνετε μια ανανέωση για την άνοιξη, το chill blonde είναι η ιδανική απόχρωση για εσάς. Πρόκειται για ένα λαμπερό, ψυχρό ξανθό που συνδυάζει τέλεια την απόχρωση του βουτύρου με τον σταχτί τόνο και δημιουργεί ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας

Εάν πρόκειται να κάνετε ντεκαπάζ στα μαλλιά σας, καλό θα είναι να λάβετε πρώτα υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θα πρέπει να είστε πρόθυμες να δεσμευτείτε σε τακτικές θεραπείες μαλλιών, είτε αυτό σημαίνει να πηγαίνετε συχνά στο κομμωτήριο είτε να τις κάνετε μόνες σας στο σπίτι το σαββατοκύριακο. Επενδύστε σε σαμπουάν, conditioners και θερμοπροστατευτικά προϊόντα ειδικά μελετημένα για βαμμένα μαλλιά προκειμένου να τους προσφέρετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Εάν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι ίσως οι μπούκλες σας να χάσουν από την ελαστικότητά τους. Σε σχετική συνέντευξη που έδωσε η διάσημη colorist Sophia Karayiannis, τα σγουρά μαλλιά τείνουν να έχουν πολύ λιγότερη υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι όταν κάνετε ντεκαπάζ, θα πρέπει να τα ενυδατώνετε πολύ περισσότερο μετά με τα κατάλληλα προϊόντα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε ντεκαπάζ, αλλά ότι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με την προετοιμασία και την φροντίδα τους μετά τη βαφή.

Επίσης, θα χρειαστεί να «τριμάρετε» τακτικά τα μαλλιά σας χωρίς να σημαίνει ότι θα πρέπει να πειράξετε το μήκος τους πάρα πολύ -ένα διακριτικό τριμάρισμα είναι αρκετό για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όμορφα και υγιή.

Σε ποιες ταιριάζει το chill blonde

Αφού συμβουλευτήκατε τον κομμωτή σας σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και το αν σας ταιριάζει το chill blonde. Σύμφωνα με τους experts, αυτό το χρώμα πηγαίνει σχεδόν σε όλες, είτε πρόκειται να πετύχετε ένα look αλά Drew Barrymore της δεκαετίας του ’90 είτε πρόκειται να στραφείτε προς το χρώμα της Pamela Anderson στο Baywatch.

Πώς θα το ζητήσετε στο κομμωτήριο

Εάν είστε ήδη ξανθιά ή καστανόξανθη, ζητήστε από τον κομμωτή σας να προσθέσει πολλές ξανθιές ανταύγειες στο χρώμα της βάσης σας. Έτσι η ρίζα θα παραμείνει φυσική, ενώ τα υπόλοιπα μαλλιά θα ανοίγουν προς τα κάτω σε μια πιο φωτεινή απόχρωση του ξανθού, που θα λάμπει κάτω από το φως του ήλιου. Σε κάθε περίπτωση, δείξτε του μερικές φωτογραφίες από τα χρώματα μαλλιών των Drew Barrymore, Suki Waterhouse, Sarah Jessica Parker και Pamela Anderson και αφήστε τα υπόλοιπα πάνω του. Εάν, από την άλλη, είστε μελαχρινές, ετοιμαστείτε να ανοίξει πρώτα το βασικό χρώμα των μαλλιών σας κι έπειτα να περάσετε στις ανταύγειες που θα σας δώσουν αυτόν τον ζεστό και «βουτυρένιο» τόνο.