Η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών μπορεί να φαντάζει ως μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν λάβετε υπόψη τις τόσες πολλές επιλογές τεχνικών και αποχρώσεων που έχετε να διαλέξετε. Κάποιες φορές, μερικές διακριτικές ανταύγειες μπορεί να αρκούν για να δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στα μαλλιά σας. Πιθανότατα να είστε περισσότερο εξοικειωμένες με τις «χοντρές» ανταύγειες που παραπέμπουν στο στιλ της δεκαετίας του ’90 και ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ για τα «teasylights». Πρόκειται για μια τάση που ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που κάνατε ανταύγειες μέχρι τώρα, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε τα πάντα για το trend.

Τι είναι τα teasylights

Η τάση πήρε το όνομά της από το «teasing», δηλαδή το κρεπάρισμα των μαλλιών στη ρίζα πριν γίνουν οι ανταύγειες. Αυτή η λεπτομέρεια οδηγεί σε μια ομοιόμορφη μετάβαση από τα βαμμένα στα φυσικά μαλλιά κι έτσι το αποτέλεσμα δείχνει πιο φυσικό. Πολλοί hair colorists, μάλιστα, χρησιμοποιούν την τεχνική και πριν το balayage για να δημιουργήσουν ένα ακόμη πιο φυσικό look.

Η τεχνική

  • Ο κομμωτής χωρίζει τα μαλλιά σε τμήματα και στερεώνει κάθε τμήμα με κλάμερ. Στη συνέχεια, επιλέγει το τμήμα μαλλιών με το οποίο θα ξεκινήσει και ξεχωρίει από αυτό μια πολύ λεπτή τούφα.
  • Έπειτα, κρεπάρει αυτήν την τούφα στη ρίζα με την ειδική χτένα και βάζει ένα hair clip στο σημείο που τελειώνει το κρεπάρισμα, για να διαχωρίσει τα κρεπαρισμένα μαλλιά από τα υπόλοιπα που δεν έχουν κρεπαριστεί. Συνεχίζει την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες τούφες μέχρι να τελειώσει το πρώτο τμήμα μαλλιών.
  • Μόλις ολοκληρώσει με το κρεπάρισμα σε όλα τα τμήματα μαλλιών, εφαρμόζει το οξυζενέ στις τούφες που έχουν απομείνει κάτω από τα κρεπαρισμένα μαλλιά. Μόλις ολοκληρώσει, «κλείνει» τις τούφες μέσα σε αλουμινόχαρτο.
  • Μετά, τα μαλλιά ξεπλένονται πολύ καλά και στη συνέχεια χτενίζονται προσεκτικά γιατί σε αυτό το σημείο είναι πολύ μπερδεμένα λόγω του κρεπαρίσματος.
  • Μόλις τα μαλλιά έχουν ξεμπερδευτεί, εφαρμόζει ένα toner μαλλιών, για να εξουδετερώσει τυχόν πορτοκαλί ή κίτρινους τόνους που μπορεί να έχουν προκύψει μετά το οξυζενέ. Στεγνώνει και προχωράει στο styling που επιθυμείτε.

Πόσο διαρκούν

Τα «teasylights» συνήθως διαρκούν περίπου 6-8 εβδομάδες. Αυτό το διάστημα, όμως, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας κάθε γυναίκας και τη συντήρηση που κάνει στο σπίτι.

Πώς να τα διατηρήσετε

Εάν κάνετε «teasylights» σας, για να διατηρήσετε τη ζωντάνια και τη λάμψη του χρώματος μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο, τότε ακολουθήστε τις πολύτιμες συμβουλές των hair experts:

  • Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και conditioners χωρίς θειικά άλατα.
  • Εφαρμόστε τακτικά θεραπείες περιποίησης ή μάσκες για βαθιά θρέψη των μαλλιών.
  • Να βουρτσίζετε πάντα τα μαλλιά σας ξεκινώντας από τις άκρες και σταδιακά πηγαίνετε προς τα πάνω.
  • Περιορίστε τη θερμότητα και φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν το στέγνωμα με πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος και το σίδερο για μπούκλες.