Η σωστή περιποίηση των μαλλιών είναι ένα κεφάλαιο που μας απασχολεί όλες – είστε, όμως, σίγουρες ότι οι συνήθειες που έχετε υιοθετήσει λειτουργούν υπέρ της ομορφιάς και της λάμψης των μαλλιών σας; Οι experts αποκαλύπτουν τους 7 πιο διαδεδομένους μύθους για υγιή, λαμπερά μαλλιά και εσείς δεν έχετε παρά να εγκαταλείψετε εκείνους που, μέχρι σήμερα, πιστεύατε ότι «δουλεύουν»!

Μύθος #1: Το συχνό τριμάρισμα θα βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα

Το τακτικό «τριμάρισμα» των μαλλιών δε θα επηρεάσει το πόσο γρήγορα θα μεγαλώσουν τα μαλλιά σας. Είναι, όμως, μια απαραίτητη κίνηση για να «ξεφορτωθείτε» την ψαλίδα ώστε τα μαλλιά σας να δείχνουν λεία και υγιή.

Μύθος #2: Η τριχόπτωση είναι θέμα γήρανσης

Είναι γεγονός ότι το πέρασμα του χρόνου – και ειδικά οι ορμονικές αλλαγές που βιώνουν οι γυναίκες στη φάση της εμμηνόπαυσης- μπορεί να επηρεάσει και την πυκνότητα των μαλλιών. Ωστόσο την τριχόπτωση μπορεί να πυροδοτήσουν και άλλοι παράγοντες, σε οποιαδήποτε ηλικία, όπως για παράδειγμα κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής, μια έντονη συναισθηματικά κατάσταση κλπ.

Μύθος #3: Το συχνό λούσιμο προκαλεί ξηρότητα

Το πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας είναι διαφορετικό για τον καθένα μας. Αν και είναι αλήθεια ότι το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια της τρίχας και να οδηγήσει σε ξηρότητα, μπορείτε να αποφύγετε αυτή την παγίδα πολύ εύκολα- απλά και μόνο χρησιμοποιώντας σαμπουάν και conditioner κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας.

Μύθος #4: Με 100 βουρτσίσματα τη μέρα, τα μαλλιά γίνονται πιο λαμπερά

Μύθος που επιβιώνει ως… αλήθεια εδώ και πολλές δεκαετίες! Στην πραγματικότητα, το υπερβολικό βούρτσισμα των μαλλιών όχι απλά δεν ενισχύει τη λάμψη των μαλλιών αλλά, ειδικά αν δεν γίνεται με τρόπο, μπορεί να προκαλέσει τριβή και φθορά στην τρίχα, με αποτέλεσμα να σπάει πιο εύκολα. Ένα απαλό βούρτσισμα, τμηματικά, από την άκρη της τρίχας με κατεύθυνση προς τα πάνω, αρκεί για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα βάζετε σε δοκιμασία- και χωρίς να χρειάζεται να μετράτε αντίστροφα από το 100!

Μύθος #5: Η βαφή δημιουργεί ανεπανόρθωτες φθορές στα μαλλιά

Το χρώμα και οι διάφορες τεχνικές εργασίες βρίσκονται πρώτα στη λίστα με τους «εχθρούς» της ποιότητας των μαλλιών και αυτή η διαπίστωση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να στερηθείτε το αγαπημένο σας hair color- τα καλά νέα είναι ότι πλέον, οι προηγμένες τεχνικές αλλά και οι βαφές νέας γενιάς σέβονται τη δομή της τρίχας και μειώνουν στο ελάχιστο την πιθανότητα των φθορών. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιλέξετε προσεκτικά τον colorist στον οποίο θα εμπιστευτείτε όχι μόνο την εικόνα αλλά και την καλή κατάσταση των μαλλιών σας και, οπωσδήποτε, να χρησιμοποιείτε προϊόντα φροντίδας που επανορθώνουν και ενδυναμώνουν την τρίχα.

Μύθος #6: Δεν πρέπει να έχετε μακριά μαλλιά μετά τα 30

Το μήκος των μαλλιών είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και στιλ και δεν καθορίζεται από την ηλικία. Πάρτε για παράδειγμα τις Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez, Beyoncé, Jennifer Aniston και «αγκαλιάστε» τα μακριά μαλλιά σας σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε.

Μύθος #7: Καλύτερα τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά παρά με πιστολάκι

Το πιστολάκι και τα υπόλοιπα θερμικά εργαλεία styling είναι ανάμεσα στους συνήθεις υπόπτους για την εμφάνιση φθοράς στην τρίχα. Όμως, το να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, ειδικά όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον με πολλή υγρασία. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, μπορείτε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία ενώ αν δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε στο styling, εφαρμόζετε πάντοτε πριν ξεκινήσετε το χτένισμα ένα ειδικό θερμοπροστατευτικό προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών, για να τα θωρακίσει από την ταλαιπωρία της υψηλής θερμοκρασίας.