Η προετοιμασία της βαλίτσας πριν από μια πτήση είναι μια αγχωτική διαδικασία, που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν πρόκειται να αποφασίσουμε ποια προϊόντα ομορφιάς θα πάρουμε μαζί μας και πώς θα τα πακετάρουμε. Σίγουρα θα έχει τύχει σε όλες μας να κρατήσουν κάποιο από τα καλλυντικά μας στον έλεγχο του αεροδρομίου γιατί ξεπερνούσε τα 100 ml ή γιατί δεν ήταν σωστά συσκευασμένο.

Υπάρχουν τρόποι, όμως, για να τα πακετάρετε σωστά και να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες εκπλήξεις:

Επιλέξτε τα απαραίτητα

Πρώτα απ’ όλα, όχι, δε χρειάζεται να πάρετε όλα τα καλλυντικά μαζί σας. Σκεφτείτε ποια προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ χρησιμοποιείτε περισσότερο στην καθημερινότητά σας και βάλτε τα στην άκρη.

Προμηθευτείτε travel-size, άδεια μπουκαλάκια

Στην αγορά μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε άδειες συσκευασίες σε μέγεθος ταξιδίου που θα φιλοξενήσουν υγρά ή κρεμώδη προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ τα οποία δεν μπορούν να ταξιδέψουν μαζί σας στις κανονικές τους συσκευασίες. Ακόμα, θα βρείτε και άδειες συσκευασίες spray, όπου μπορείτε να μεταγγίσετε το αγαπημένο σας άρωμα για να πετάξει και αυτό μαζί σας.

Ξεχωρίστε τα προϊόντα ομορφιάς που θα πάρετε στη χειραποσκευή

Να θυμάστε ότι επιτρέπεται να πάρετε στο αεροπλάνο, στη χειραποσκευή σας, αυτό το επανασφραγιζόμενο σακουλάκι που σας δίνουν στον έλεγχο, γι’ αυτό βάλτε μέσα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε συνήθως, όπως αντηλιακό, concealer, μάσκαρα, ενυδατική κρέμα, lip balm, lipgloss -φροντίστε να είναι και αυτά κάτω των 100 ml. Με αυτόν τον τρόπο, θα τα έχετε μαζί σας εάν θέλετε να ανανεώσετε το μακιγιάζ σας όταν κατεβείτε από το αεροπλάνο ή εάν -στη χειρότερη περίπτωση- η βαλίτσα σας χαθεί.

Σφραγίστε καλά

Φυσικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα καπάκια των καλλυντικών είναι βιδωμένα σφιχτά, αλλά για να έχετε έξτρα προστασία, δοκιμάστε να τυλίξετε τα προϊόντα ομορφιάς σας με πλαστική μεμβράνη -δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του καπακιού- πριν τα βάλετε στη βαλίτσα ή το νεσεσέρ σας. Για να είστε πιο ασφαλείς, δοκιμάστε να βάλετε κολλητική ταινία γύρω από τυχόν ραγισμένα καπάκια. Bonus tip: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε προϊόντα όπως το foundation, η tinted ενυδατική και το αυτομαυριστικό που, αν ανοίξουν, υπάρχει κίνδυνος να λερώσουν τα ρούχα σας.

Αξιοποιήστε τα sneakers σας

Τα αθλητικά παπούτσια έχουν σχεδιαστεί για να «αγκαλιάζουν» τα πόδια σας ενώ περπατάτε ή γυμνάζεστε, επομένως έχουν τις προδιαγραφές για να… προστατεύουν και τα εύθραυστα αντικείμενα, όπως τα αρώματα ή άλλες γυάλινες συσκευασίες, όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Εάν, ωστόσο, δεν πάρετε μαζί σας καθόλου sneakers, τυλίξτε κάθε εύθραυστη συσκευασία καλλυντικών μέσα σε ένα ζευγάρι κάλτσες κάνοντάς το ρολό.

Τοποθετήστε τα καλλυντικά σας στο κέντρο της βαλίτσας

Φροντίστε να τοποθετείτε στη μέση της βαλίτσας σας σε ένα νεσεσέρ τα καλά σφραγισμένα προϊόντα ομορφιάς σας, γιατί εάν μπουν στα πλαϊνά τμήματα της βαλίτσας πιθανότητα να χτυπηθούν κατά τη μεταφορά και μπορεί να σπάσουν. Εάν είναι δυνατόν, τυλίξτε τα με μαλακά ρούχα, όπως μπλουζάκια και φούτερ ή πετσέτες. Extra tip: Την ίδια προστασία από τα χτυπήματα χρειάζονται και τα compact προϊόντα μακιγιάζ όπως οι σκιές ματιών, οι πούδρες και τα ρουζ γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν.