Αισθάνεσαι πίεση στην κοιλιακή περιοχή και δυσφορία; Η δυσκοιλιότητα είναι μέρος της καθημερινότητας χιλιάδων ανθρώπων. Καταστρέφει όμορφες στιγμές, μας φέρνει σε δύσκολη θέση, αλλάζει τη διάθεση και πολλές φορές και την εμφάνισή μας.

Αν βιώνεις μια περίοδο έντονου άγχους, αν έχεις αλλάξει περιβάλλον διαμονής – ακόμα και προσωρινά – ή αν έχεις κάνει κάποια αλλαγή στη διατροφή σου, είναι λογικό η δυσκοιλιότητα να σου χτυπά την πόρτα. Το πρόβλημα μπορεί να είναι περιστασιακό ή μόνιμο και να διαρκεί από ημέρες μέχρι εβδομάδες και μήνες. Το κακό με τη δυσκοιλιότητα είναι πως επηρεάζει την ποιότητα ζωής και μας κάνει να αγχωνόμαστε ακόμη περισσότερο όταν βλέπουμε τα ρούχα μας να μην μας κάνουν. Το θέμα είναι τόσο λειτουργικό όσο και ψυχολογικό. Όμως, γιατί να αισθάνεσαι άβολα αφού υπάρχει λύση;

Δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι και να ταλαιπωρείσαι άλλο. Με μερικές μικρές μεταβολές στην καθημερινότητά σου μπορείς να δεις τη διαφορά. Τι να κάνεις για να αισθανθείς και πάλι ανάλαφρη και ανακουφισμένη;

Λίγες γουλιές για σίγουρα και ήπια αποτελέσματα

Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του και το ίδιο συμβαίνει και με τη δυσκοιλιότητα. Σ’ αυτή την περίπτωση η λύση ονομάζεται Duphalac. Αν θες τη σιγουριά ενός εγγυημένου αποτελέσματος τότε το Duphalac είναι το επόμενο προϊόν που θα αγοράσεις από το φαρμακείο.

Το Duphalac είναι ένα σιρόπι με ευχάριστη γεύση και αποτελεσματική αλλά ήπια δράση. Περιέχει την ουσία λακτουλόζη, η οποία δεν απορροφάται από τον οργανισμό και φτάνει στο παχύ έντερο αναλλοίωτη. Η ουσία αυτή καθώς είναι πρεβιοτική, ενισχύει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων όπως το Bifidobacterium και ο Lactobacillus και καταστέλλει δυνητικά παθογόνα βακτήρια, όπως το Clostridium και η Escherichia coli.

Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, συμπεριλαμβανομένων των μωρών άνω του ενός μήνα* και των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Το προϊόν αυτό ανακουφίζει αποτελεσματικά από τη δυσκοιλιότητα, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει και τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

Η ιδανική λύση για τις διακοπές

Όταν ταξιδεύουμε ή όταν βρισκόμαστε διακοπές, όπου ίσως εμφανίζεται το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας πιο συχνά και είναι πιο δύσκολο να μεταφέρουμε το μπουκάλι μαζί μας, το Duphalac μας δίνει λύση καθώς κυκλοφορεί και σε φακελάκια με έτοιμο σιρόπι και με υπέροχη γεύση δαμάσκηνο, με το όνομα Duphafruit. Τα φακελάκια Duphafruit με έτοιμο το σιρόπι είναι τόσο εύχρηστα και διακριτικά που μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Οι καθημερινές συνήθειες παίζουν κι αυτές τον ρόλο τους

Να θυμάσαι ότι η καλή υγεία του εντέρου είναι αποτέλεσμα ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Να θυμάσαι ότι η καθημερινή κατανάλωση φυτικών ινών βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ξεκινώντας από το πρωινό, μπορείς να εντάξεις σε αυτό τρόφιμα ολικής άλεσης, ενώ μέσα στη μέρα να καταναλώνεις φρούτα και λαχανικά που επίσης θα σε βοηθήσουν με το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

Κάνε το νερό σύμμαχό σου

Η ελλιπής κατανάλωση υγρών μέσα στη μέρα μπορεί να είναι μια βασική αιτία εμφάνισης της δυσκοιλιότητας, ακόμα κι αν η διατροφή σου είναι σωστή. Όταν ο οργανισμός σου αφυδατώνεται, τότε η επίσκεψη στην τουαλέτα γίνεται ακόμα πιο σπάνια. Φρόντισε να καταναλώνεις καθημερινά υγρά σε αφθονία, τόσο νερό όσο και άλλα μη αλκοολούχα ποτά, όπως χυμούς, που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Βάλε λίγη κίνηση στη ζωή σου

Το να ασκείσαι πού και πού μπορεί σε κάθε περίπτωση να βοηθήσει, σε αντίθεση με το να μένεις αδρανής. Ειδικά όταν η βασική αιτία δυσκοιλιότητας είναι το άγχος, η σωματική άσκηση θα βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης και ανακούφισης. Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του γυμναστηρίου, το καθημερινό περπάτημα είναι αρκετό και μπορεί να βοηθήσει.

Κάνοντας αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου και έχοντας το Duphalac στο πλευρό σου, η δυσκοιλιότητα θα είναι πια παρελθόν και θα μπορέσεις και πάλι να φορέσεις άνετα το αγαπημένο σου φόρεμα!

*Η χρήση υπακτικών στα βρέφη και τα παιδιά πρέπει να γίνεται κατ’ εξαίρεση και υπό ιατρική παρακολούθηση
GR-DUL-2024-00003-APR24