Το καλοκαίρι πλησιάζει κι εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε ποια θα είναι τα καλοκαιρινά μανικιούρ μας. Οι nail experts, όμως, μας έχουν τις λύσεις και αυτήν τη φορά μας έρχονται από… το Hollywood. Παρακάτω, θα μάθετε όλα τα nail trends που θα κυριαρχήσουν την καλοκαιρινή σεζόν, από χρώματα μέχρι νέα σχέδια και φινιρίσματα. Συνεχίστε το scroll down για να τα ανακαλύψετε ένα προς ένα!

Micro french

Αν υπάρχει μια τάση στα νύχια για να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτό το καλοκαίρι, αυτή είναι το micro french mani.

«Ήταν μεγάλη τάση κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν των βραβείων και κάτι μου λέει πως θα παραμείνει και για το καλοκαίρι. Είναι το τέλειο μανικιούρ για μια μινιμαλίστρια, που όμως θέλει το κάτι παραπάνω» αποκαλύπτει η διάσημη nail artist Betina Goldstein, η οποία συνεργάζεται με τις Margot Robbie, Zoë Kravitz και Suki Waterhouse. Μάλιστα, ο nail artist Tom Bachik συμφωνεί με την παραπάνω άποψη για το micro french μανικιούρ προσθέτοντας:

«Τα micro french νύχια ήρθαν για να μείνουν, γιατί η λεπτή γραμμή αυτού του στιλ γαλλικού δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως το μήκος των νυχιών σας είναι μεγαλύτερο, σε αντίθεση με το κλασικό γαλλικό mani, στο οποίο η γραμμή είναι πιο παχιά και μπορεί να κάνει τα νύχια μερικές φορές να φαίνονται πιο κοντά».

Σύμφωνα με τη Betina Goldstein, για να πετύχετε το τέλειο micro french μανικιούρ, η αδιαφάνεια των χρωμάτων είναι το κλειδί.

«Αν το νύχι είναι εξαιρετικά κοντό με τη φυσική γραμμή του νυχιού να φαίνεται ελάχιστα, κάνω μια πιο διάφανη και «καθαρή» βάση -συνήθως εφαρμόζω μία μόνο στρώση από το αγαπημένο μου sheer nude βερνίκι. Στη συνέχεια, παίρνω ένα μικρό πινέλο νυχιών και δημιουργώ μια πολύ λεπτή γραμμή στην άκρη των νυχιών με την απόχρωση της επιλογής μου (οι φωτεινές αποχρώσεις είναι μεγάλο trend). Όταν οι πελάτισσές μου έχουν μακρύτερα νύχια και η φυσική τους γραμμή είναι παχύτερη, εφαρμόζω δύο στρώσεις ενός ημιδιαφανούς base coat για καμουφλάζ, ώστε να μη φαίνεται σχεδόν αυτή η φυσική γραμμή. Στη συνέχεια, δημιουργώ τη γραμμή του γαλλικού με το πινέλο μου. Και σε αυτήν την περίπτωση, διατηρήστε τη γραμμή όσο το δυνατόν πιο λεπτεπίλεπτη και κομψή» περιγράφει η nail artist.

Naked nails

Ιδανικό για τις μινιμαλίστριες της παρέας, το “nonicure” ή τα “naked nails” ξεκίνησαν να αποτελούν μεγάλη τάση ήδη από τις αρχές της άνοιξης. Στο fashion show του οίκου Proenza Schouler είδαμε μοντέλα με «καθαρά», υγιή νύχια σε κοντό σχήμα, ενώ αυτή η αισθητική μεταφέρθηκε και στο φετινό κόκκινο χαλί των Όσκαρ -δείτε τις Jennifer Lawrence, Zendaya, Emily Blunt και Emily Ratajkowski.

Εάν θέλετε να πετύχετε κι εσείς τα naked nails βάλτε στη συνταγή τα… εξής υλικά: άψογα πετσάκια, γυαλιστερό φινίρισμα, διαφανές, nude χρώμα, που συνδυάζεται άψογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας και το αποτέλεσμα θα είναι άκρως κομψό.

Κόκκινα νύχια

Το κόκκινο χρώμα στα νύχια θα αποτελέσει τεράστια τάση αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τους nail artists του Hollywood, προτιμήστε το χρώμα σε κοντά νύχια, σε όποιο σχήμα θέλετε για ένα κομψό αποτέλεσμα. Ομοίως, κοντά και περιποιημένα κόκκινα νύχια είδαμε και στα μοντέλα στα fashion shows των οίκων Proenza Schouler και Brandon Maxwell για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024.

Milky nails 2.0

Αυτήν τη σεζόν, η έμφαση δίνεται σε ένα πιο διαφανές φινίρισμα στα νύχια. Τα milky nails αποτελούν μια εξέλιξη του “clean-nail” trend, με τα χρώματα να είναι πιο διακριτικά και όχι τόσο ζωντανά και φωτεινά.

«Πρόκειται για ένα γαλακτερό, ημιδιαφανές μανικιούρ, το οποίο μιμείται το χρώμα στα παραδοσιακά μπουκάλια με γάλα που βλέπουμε στις ταινίες. Είναι μια τάση που εξακολουθεί να είναι ισχυρή, αλλά αυτήν τη φορά, έρχεται με μεγαλύτερη ποικιλία αποχρώσεων» εξηγεί η nail artist Emi Kudo. Εάν θέλετε να πετύχετε κι εσείς τα milky nails, επιλέξτε ένα φωτεινό χρώμα -οι αποχρώσεις του βερίκοκου, της φράουλας, το πορτοκαλί ή ακόμη και το butter yellow είναι must- για τη βάση των νυχιών σας, και από πάνω εφαρμόστε ως top coat ένα διάφανο, γαλακτερό χρώμα.

Platinum chrome

«Τα chrome νύχια ήταν τεράστια τάση την περασμένη σεζόν κι εξακολουθούν να είναι updated. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το chrome φινίρισμα με φειδώ. Πιστεύω ότι έχει περισσότερο αντίκτυπο με αυτόν τον τρόπο. Τα νύχια μεταμορφώνονται σε ένα λαμπερό κόσμημα και αυτό το διακριτικά λαμπερό φινίρισμα είναι λιγότερο κουραστικό από ένα μανικιούρ με πολλή σκόνη chrome».

Αν, ωστόσο, προτιμάτε τα έντονα chrome νύχια, οι nail experts προτείνουν να δοκιμάσετε τη platinum απόχρωση, που είναι παντού αυτήν τη στιγμή και προσφέρει ένα ασημί φινίρισμα με σούπερ λάμψη σε δευτερόλεπτα.

Animal print

Τα διακριτικά animal prints, όπως το λεοπάρ, το tortoiseshell ή το cow print θα αποτελέσουν τεράστια τάση για το καλοκαιρινό μανικιούρ. Σύμφωνα με τους nail experts, μπορείτε να δοκιμάσετε το animal print που σας αρέσει είτε σε όλο το νύχι είτε και ως γραμμή στο micro french mani σας, που αποτελεί μια δημοφιλή πρόταση μανικιούρ τους τελευταίους μήνες.

Jelly nails

Το διάσημο jelly manicure θέλει τα νύχια να είναι βαμμένα σε ένα σχεδόν ημιδιαφανές, εξαιρετικά λαμπερό χρώμα που μοιάζει με ζελέ. Προτιμήστε τις νέες φόρμουλες βερνικιών που χαρίζουν αυτό το jelly φινίρισμα ή δημιουργήστε το δικό σας.

«Αν θέλετε να κάνετε ένα χρώμα πιο απαλό, απλώς ανακατέψτε το με μερικές σταγόνες base coat, για να αραιώσετε το χρώμα και να το μετατρέψετε σε ημιδιαφανές ή όπως λένε οι nail artists να το κάνετε πιο jelly» εξηγεί η Betina Goldstein. Σύμφωνα με τη διάσημη nail artist, εάν δεν ξέρετε ποιο χρώμα να χρησιμοποιήσετε για το jelly mani σας, απλώς κοιτάξτε τα χρώματα των λουλουδιών τριγύρω σας και θα βρείτε το δικό σας αγαπημένο.

Cat-eye nails

«Τα cat-eye νύχια -ένα από τα μεγαλύτερα nail trends- προσφέρουν μια απίστευτη διάσταση στο μανικιούρ, η οποία για να δημιουργηθεί χρησιμοποιείται ένα ειδικό, μαγνητικό βερνίκι νυχιών. «Τα μικρομόρια σιδήρου που περιέχονται στη συγκεκριμένη φόρμουλα βερνικιού έλκονται από τον μαγνήτη που χρησιμοποιεί η μανικιουρίστ κι έτσι δημιουργείται μια λεπτή διαγώνια γραμμή στο νύχι, που μοιάζει με το σχήμα που έχει το μάτι της γάτας, εξού και ο όρος cat-eye» εξηγεί η Emi Kudo.

Μάλιστα, το trend μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα και από εσάς στο σπίτι. Εάν δεν έχετε μαγνητικό βερνίκι, χρησιμοποιήστε ένα λεπτό πινέλο και όσο ακόμη το βερνίκι είναι υγρό, δημιουργήστε μια πολύ λεπτή γραμμή, που θα ξεκινάει από τη βάση των νυχιών και θα φτάνει μέχρι την άκρη του νυχιού.