Η ηλιοφάνεια εντείνεται, η θερμοκρασία ανεβαίνει, ας το παραδεχτούμε… Το καλοκαιράκι έρχεται! Καθώς όμως απολαμβάνεις τον ήλιο, καλό είναι να θυμάσαι και την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV. Η σωστή χρήση αντηλιακού, είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας υγιούς, λαμπερής επιδερμίδας.

Ο κόσμος της αντηλιακής προστασίας έχει τεράστια ποικιλία. Με τόσες επιλογές είναι εύκολο να διατηρήσεις και να προστατέψεις την επιδερμίδα σου όλο το καλοκαίρι. Πάμε να ανακαλύψουμε λοιπόν, την ηλιόλουστη πλευρά της περιποίησης για να απολαύσουμε τον ήλιο με αυτοπεποίθηση και χαρά.

Αντηλιακό για όλη την οικογένεια

Όσον αφορά την αντηλιακή προστασία, όλοι οφείλουν να προστατεύονται. Επίλεξε ένα αντηλιακό για όλη την οικογένεια, ευρέως φάσματος με προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB και δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο. Διάλεξε ένα αντηλιακό ανθεκτικό στο νερό και κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος για να διασφαλίσεις ότι όλοι παραμένουν προστατευμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Εφάρμοσε μια γενναία ποσότητα αντηλιακού σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο. Ανανέωσε κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν κολυμπάς ή αν έχεις έντονη εφίδρωση, για να διατηρήσεις μέγιστη προστασία.

Αντηλιακό για παιδιά – ο νέος αγαπημένος τους φίλος

Το παιδικό δέρμα, χρειάζεται επιπλέον φροντίδα και προσοχή στον ήλιο. Αναζήτησε ειδικά σχεδιασμένο αντηλιακό για παιδιά, με υποαλλεργική σύνθεση, απαλό με την επιδερμίδα και απαλλαγμένο από σκληρές χημικές ουσίες και αρώματα.

Εφάρμοσε, καλύπτοντας όλες τις εκτεθειμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του προσώπου, των αυτιών και του λαιμού. Τα προστατευτικά ρούχα, όπως καπέλα και γυαλιά ηλίου, είναι απαραίτητα. Όταν είναι εφικτό, αναζήτησε σκιά τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς ακτίνες UV. Εξήγησε από νωρίς στα παιδιά την σοβαρότητα της αντηλιακής προστασίας, ώστε να μάθουν να προστατεύουν το δέρμα τους τόσο στην παιδική ηλικία όσο και στο μέλλον.

Λιπαρό δέρμα και ήλιος

Εάν έχεις λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, μπορεί να διστάζεις να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό για το ενδεχόμενο φραγμού των πόρων ή της επιδείνωσης των συμπτωμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για αντηλιακό προσώπου για λιπαρό δέρμα. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα με ελαφριά σύνθεση, μη φαγεσωρογόνα για λιπαρούς τύπους δέρματος.

Αναζήτησε αντηλιακά με ματ υφή που δεν αφήνουν υπολείμματα. Αυτά τα προϊόντα, συχνά περιέχουν συστατικά όπως οξείδια ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία παρέχουν προστασία ευρέος φάσματος χωρίς να φράζουν τους πόρους.

Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα αντηλιακού σε καθαρό, στεγνό δέρμα, εστιάζοντας σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε λιπαρότητα, όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι. Άφησε το αντηλιακό να απορροφηθεί πλήρως πριν εφαρμόσεις μακιγιάζ ή άλλα προϊόντα περιποίησης και επανάλαβε όσες φορές χρειάζεται για να διατηρηθεί η προστασία. Με το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου για λιπαρό δέρμα, απολαμβάνεις τις ακτίνες του ήλιου χωρίς να ανησυχείς για ανεπιθύμητα προβλήματα.

Λάτρεις του ήλιου, ενωθείτε!

Η αντηλιακή προστασία είναι απολύτως απαραίτητη και επιλέγοντας αντηλιακά για παιδιά προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, απολαμβάνεις τον ήλιο χωρίς ανησυχίες. Η La Roche-Posay με τη σειρά Anthelios διαθέτει αντηλιακά για όλη την οικογένεια, που προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία, ώστε να απολαύσεις το καλοκαίρι σου με αυτοπεποίθηση!