Extra tip:
Οβριές, καυκαλήθρες και μυρώνια δίνουν πλούσια γεύση σε αυτό το πρωτότυπο φρικασέ.
Μια θρεπτική και υγιεινή συνταγή με αυγολέμονο ιδανική για το τραπέζι της Πρωτομαγιάς!
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, περίπου 7΄.
Προσθέτουμε τις οβριές ή τα σπαράγγια, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση.
Για το αβγολέμονο: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αβγοδάρτη, τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, λίγο-λίγο το ζωμό του φαγητού. Δεν τον ρίχνουμε αμέσως όλο μαζί γιατί θα σφίξει το αβγό.
Αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το αβγολέμονο.
Extra tip:
Οβριές, καυκαλήθρες και μυρώνια δίνουν πλούσια γεύση σε αυτό το πρωτότυπο φρικασέ.