Θρεπτική σαλάτα γεμάτη ενέργεια και γεύση
Ετοιμάζουμε ελαφριά και χορταστική σαλάτα με αβοκάντο και γαρίδες. Μια εύκολη συνταγή γεμάτη φρεσκάδα!

Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Λίγη σκόνη τσίλι
- Αλάτι
- ½ φλιτζ. μικρές γαρίδες (κατεψυγμένες), βρασμένες
- 1/3 μάνγκο, σε κύβους
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Για το ντρέσινγκ
- 2 κ.σ. από το αβοκάντο της σαλάτας
- 2 κ.σ. μαγιονέζα light
- 2 κ.σ. χυμός λάιμ ή λεμονιού
- ½ χούφτα φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο
- 2-3 κ.σ. νερό
- Λίγη σκόνη τσίλι
- ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι του και βγάζουμε 1 κ.σ. από το εσωτερικό τού κάθε κομματιού για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα.
Βήμα 2ο
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε την πάπρικα, το τσίλι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Βήμα 3ο
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μάνγκο και τα πράσινα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Μοιράζουμε το μείγμα στα αβοκάντο.
Βήμα 4ο
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν σάλτσα και περιχύνουμε τα αβοκάντο. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.