Τι θα γινόταν αν συνδυάζαμε το μπριάμ με τα ζυμαρικά; Ένα ερώτημα, που μάλλον δεν το είχαμε σκεφτεί πιο πριν, αλλά την απάντηση ήρθε να μας τη δώσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μέσα από τη νέα του συνταγή, που παρουσίασε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά.
Τα υλικά
500 γρ σκιουφιχτά
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 λευκό κρεμμύδι
1 καρότο
1 πιπεριά πράσινη
100 γρ ελιές ροδέλα πράσινες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 ντομάτες
1 κγ ρίγανη φρέσκια
1 κγ μέλι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
300 ml νερό
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε την μελιτζάνα αρχικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο, την πράσινη πιπεριά, το κολοκυθάκι, τις ελιές και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη δάφνη και τη ρίγανη.
Δείτε το βίντεο
Ρίχνουμε την ντομάτα πελτέ, λίγο μέλι, τη φέτα (κανονική και όχι κρουτόν) και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις τα σκιουφιχτά μας είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
Για το κρουτόν φέτας
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια, τρίβουμε μια φρυγανιά, πασπαλίζουμε τη φέτα, βάζουμε τα κυβάκια στο φούρνο για 5 λεπτά και είναι έτοιμο το κρουτόν.