Ριγκατόνι με κοτόπουλο ελιές και ντοματίνια
Ένα εύκολο μεσογειακό πιάτο, με θρεπτική αξία και υπέροχη γεύση, ιδανικό για όλη την οικογένεια.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
Υλικά
- 1 πακέτο ριγκατόνι ή πένες
- 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές απαλή μουστάρδα
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 ποτηράκι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ελιές χωρίς κουκούτσι
- 25 ντοματίνια τσέρι
- Ρίγανη
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζετε τις πένες σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Βήμα 2ο
Ταυτόχρονα, ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο.
Βήμα 3ο
Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού και σβήνετε με το κρασί και το χυμό με τη μουστάρδα. Ανακινείτε να πάει παντού το μείγμα. Προσθέτετε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τα αφήνετε για άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 4ο
Κατόπιν στραγγίζετε τις πένες και τις ανακατεύετε με το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε.