Ελαφριά πατατοσαλάτα
Νόστιμη και φρέσκια με εύκολο dressing με λεμόνι και ελαιόλαδο.

ΜΕΡΙΔΕΣ2
Υλικά
- 1 αβγό σφιχτό
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 αγγουράκια
- 6 ραπανάκια
- Λίγο σχοινόπρασο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές απαλή μουστάρδα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χυμό ενός λεμονιού
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κουταλάκι μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά. Στο μεταξύ πλένετε τα αγγουράκια και τα κόβετε σε ροδέλες. Το ίδιο κάνετε και με τα ραπανάκια.
Βήμα 2ο
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες, αφού έχουν κρυώσει, κομμένες σε κυβάκια, το αβγό κομμένο στα τέσσερα, προσθέτετε τα αγγουράκια και τα ραπανάκια.
Βήμα 3ο
Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Βήμα 4ο
Σε ένα μπολάκι βάζετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μέλι, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 5ο
Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.