Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στην Πελοπόννησο, στην Κορινθία, και ακολουθούμε μια μοναδική γευστική διαδρομή που ξεκινά από το σταφύλι της Νεμέας και φτάνει μέχρι τα πρώτα βερίκοκα του Κιάτου. Ανακαλύπτουμε τις πλούσιες καλλιέργειες οσπρίων στον Φενεό και μαθαίνουμε πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό γλυκό τριαντάφυλλο στη Μονή Αγίου Γεωργίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαθαίνουμε μέσα από ένα εκτενές αφιέρωμα για τη βιωσιμότητα στη μαγειρική. Συνομιλούμε με κορυφαίους σεφ που μαγειρεύουν με σεβασμό στον πλανήτη, ενώ μοιραζόμαστε πρακτικές συμβουλές και έξυπνα tips για να δημιουργήσουμε τη δική μας «πράσινη» κουζίνα στο σπίτι.

Το φετινό καλοκαίρι, το τεύχος της «Ελληνικής Κουζίνας» γιορτάζει την τέχνη του μεζέ – αυτά τα μικρά, λαχταριστά πιάτα που φέρνουν τις παρέες κοντά και γεμίζουν το τραπέζι με γεύσεις, αρώματα και ανεμελιά. Με συνταγές από διάσημους σεφ, θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους για να απολαύσουμε τους μεζέδες που καλωσορίζουν τη ζεστή εποχή.

Ακόμα, οδοιπορικό μας στα Δυτικά προάστια, εκεί όπου γεννήθηκε η ιστορία του σουβλακιού στην Αθήνα. Δοκιμάζουμε τα καλύτερα σουβλάκια, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της κουλτούρας μας.

Για τους λάτρεις των γλυκών προτείνουμε λαχταριστές δημιουργίες με γιαούρτι, καθώς και πρωτότυπες συνταγές για παιδικά πάρτι σε κήπους και βεράντες – ιδανικές για να γλυκάνετε τις καλοκαιρινές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά της πόλης, όπου απολαμβάνουμε όχι μόνο ταινίες αλλά και τα πιο νόστιμα σνακ.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Ελληνική Κουζίνα» αποκλειστικά με ΤΟ ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή 1 Ιουνίου

Το απόλυτο καλοκαιρινό σας guide για γεύσεις, συνταγές και στιγμές που αξίζουν!