Εναλλακτική ντοματοσαλάτα
Ελαφριά και δροσερή.

ΜΕΡΙΔΕΣ2
Υλικά
- 4 λιαστές ντομάτες
- 8 ντοματίνια
- 2 αγγουράκια
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές κάππαρη
- 3 κουταλιές καλαμπόκι βραστό
- 6 ελιές
- 1 πράσινη πιπεριά
- Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
- Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές αγουρέλαιο
- 2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
- Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένετε καλά και κόβετε τα αγγουράκια με την φλούδα τους σε λεπτές φέτες. Πλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στη μέση.
Βήμα 2ο
Καθαρίζετε την πιπεριά από σπόρους και μεμβράνες στο εσωτερικό της και την κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Κόβετε επίσης το κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βήμα 3ο
Βάζετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα μαζί με τις ελιές, τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, την κάππαρη, το καλαμπόκι.
Βήμα 4ο
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι ή μ΄ ένα σύρμα ανάδευσης μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 5ο
Γαρνίρετε τη σαλάτα με φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, την περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.