Χούμους κολοκύθας
Ετοιμάστε γρήγορα και εύκολα βελούδινο χούμους κολοκύθας, το πιο νόστιμο ορεκτικό με άρωμα Ανατολής.

Υλικά
- 400 γρ. ψίχα κολοκύθας
- 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές ταχίνι
- 1 κουταλιά ξίδι
- Χυμό ½ λεμονιού
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Κολοκυθόσποροι για γαρνίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Καθαρίζετε μία μικρή κολοκύθα, αφαιρείτε τους σπόρους της και κρατάτε τη σάρκα της, την οποία κόβετε σε κομμάτια.
Βήμα 2ο
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο τοποθετείτε τα κομμάτια της κολοκύθας, το σκόρδο και τα ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο.
Βήμα 3ο
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα κομμάτια. Στη συνέχεια τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 4ο
Βάζετε την κολοκύθα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με τους χυμούς της από το ταψί και το σκόρδο. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ταχίνι, τα βρασμένα ρεβίθια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5ο
Γαρνίρετε με κολοκυθόσπορους.