Γαριδόσουπα
Μπήκε το καλοκαίρι και είναι ευκαιρία να φτιάξετε μία λαχταριστή σούπα γαρίδας με άρωμα θάλασσας και γεύση που απογειώνει.

Υλικά
- 1 κιλό φρέσκες γαρίδες μετρίου μεγέθους
- 3 ποτήρια νερό
- 3 καρότα
- 2 πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 10 κλωνάρια μαϊντανό
- 5 κλωναράκια άνηθου
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 ντομάτα, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια
- 100 γρ. κριθαράκι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- Χυμός 1 λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Αφαιρούμε από τις γαρίδες το αντεράκι που είναι στη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και τις πλένουμε καλά με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 3 λεπτά.
Βήμα 2ο
Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Όταν κρυώσουν, τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και τα κεφάλια και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3ο
Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια (εκτός από τον άνηθο) και τα βράζουμε στον ζωμό από τις γαρίδες για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κατόπιν τα πολτοποιούμε σε δόσεις στο μπλέντερ.
Βήμα 4ο
Ξαναρίχνουμε τον ζωμό με τα λαχανικά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κριθαράκι και το ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι (15 λεπτά περίπου)
Βήμα 5ο
Τέλος, προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες, τον άνηθο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.