Χοντρά μακαρόνια με κολοκυθάκια, δυόσμο και ανθότυρο
Πεντανόστιμη μεσογειακή μακαρονάδα, ιδανική για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια με παρέα στη βεράντα!

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ35 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. χοντρά μακαρόνια
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 6 κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια
- 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- 20 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Έπειτα από 1 λεπτό ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Βήμα 2ο
Μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Βήμα 3ο
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
Βήμα 4ο
Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με το τριμμένο ανθότυρο.