Σπαγγέτι με αχιβάδες, φιστίκια Αιγίνης και βότανα
Μία μακαρονάδα που μυρίζει θάλασσα και Ελλάδα, ιδανική για να εντυπωσιάσετε, κάνοντας το τραπέζι στη παρέα σας αυτό το καλοκαίρι!

Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 800 γρ. αχιβάδες με το κέλυφος
- 75 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 225 ml λευκό ξηρό κρασί
- 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε όσα όστρακα είναι ανοιχτά. Τα βάζουμε για μία ώρα σε μπολ με άφθονο νερό για να φύγει η άμμος που έχουν μέσα τους. Στη συνέχεια τρίβουμε με ένα σύρμα τα κελύφη τους ώστε να καθαρίσουν εντελώς.
Βήμα 2ο
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά να μαλακώσει και να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
Βήμα 3ο
Μεταφέρουμε τις αχιβάδες με τα υγρά τους σε ένα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά στον μισό χρόνο απ’ αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία.
Βήμα 4ο
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Πιάνουμε με μια λαβίδα τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον ζωμό από τα μακαρόνια, τις αχιβάδες με τον χυμό τους και ανακατεύουμε με μια πιρούνα. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια πυκνή σάλτσα.
Βήμα 5ο
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον βασιλικό, τα φιστίκια Αιγίνης, την πιπερίτσα τσίλι και σερβίρουμε αμέσως.