Κάντε εικόνα αυτό: μόλις έχετε τελειώσει από το μπάνιο στη θάλασσα, είστε με τα αλάτια, κάθεστε ένα ένα ωραίο ταβερνάκι πάνω στην άμμο και το μόνο που θέλετε είναι ούζο και μεζεδάκια. Τι παραγγέλνετε; Μα φυσικά εννοείται τη συνταγή που ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή που είναι ο ορισμός του καλοκαιριού και της εύκολης λύσης: καγιανά με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα.
Δεν θέλει πάνω από 10 με 15 λεπτά για να ετοιμαστεί, είναι πεντανόστιμη, σε χορταίνει και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μεζέδες για το καλοκαίρι.
Τα υλικά
6 αυγά
3 ντομάτες τριμμένες
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 λευκό κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
100 γρ φέτα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Δείτε το βίντεο
Η διαδικασία
Παίρνουμε τρεις ντομάτες, τις τρίβουμε και τις ρίχνουμε σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά για να βγάλει τα υγρά της.
Προσθέτουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη, λίγο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, μια κουταλιά πελτέ, την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε ένα πεντάλεπτο τη ντομάτα να βράσει.
Ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τελευταία πινελιά: η φέτα από πάνω.