Τάρτα μανιταριών με κατσικίσιο τυρί
Αν βαριέστε τα ίδια και τα ίδια και αγαπάτε τα μανιτάρια, φτιάξτε αυτή την απίστευτα νόστιμη και χορταστική αλμυρή τάρτα!

Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
- 800 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε φέτες
- 400 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 350 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 150 ml λευκό κρασί
- 1/4 ματσάκι θυμάρι φρέσκο ή 1/2 κουταλάκι ξερό
- 600 ml ζωμός κότας
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός
- 20 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Απλώνουμε τη ζύμη για τάρτες σε στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. ή σε μια παραλληλόγραμμη διαστάσεων 24x24 εκ.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν καραμελώσουν λίγο, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε μέσα το θυμάρι και τον ζωμό κότας.
Βήμα 3ο
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε το μείγμα μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά (20 – 30 λεπτά). Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Βήμα 4ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° - 170° C. Αδειάζουμε τη γέμιση στη ζύμη και από πάνω τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί. Ψήνουμε την τάρτα για 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.