Σορμπέ δυόσμο
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα, δροσιστικό και απολαυστικό σορμπέ.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
Υλικά
- 250 γρ. χυμό λεμονιού
- 250 γρ. νερό
- 45 γρ. δυόσμο φρέσκο
- 250 γρ. γάλα
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα βάζετε να βράσουν το γάλα, το νερό, το δυόσμο και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2ο
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε χυμό λεμονιού και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Το μείγμα θα φαίνεται κομμένο, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια το σουρώνετε από μία σίτα και το βάζετε στην παγωτομηχανή. Εάν δε έχετε το βάζετε για 3 ώρες στην κατάψυξη και στη συνέχεια το βγάζετε, το χτυπάτε και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.