Ψάρι με εσπεριδοειδή
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς τα φρούτα ταιριάζουν με το ψάρι; Θα ξετρελαθείτε με αυτόν τον συνδυασμό!

Υλικά
- 1 ψάρι μαγιάτικο περίπου 800 γρ.
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξερό
- 2 πορτοκάλια
- 1 λεμόνι και 2 μοσχολέμονα (αν βρούμε) ή 3 λεμόνια
- 100 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και 50 ml ακόμα για τη σάλτσα
- 2 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το ψάρι. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη να το φιλετάρει. Κόβουμε το κάθε φιλέτο σε οκτώ κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Βήμα 2ο
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα μοσχολέμονα (αν χρησιμοποιήσουμε) και το λεμόνι (χωρίς το άσπρο μέρος). Κόβουμε τις φλούδες ζουλιέν (λεπτά μπαστουνάκια). Τις τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, και τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Χωρίζουμε και κρατάμε στην άκρη 4 φέτες από κάθε εσπεριδοειδές. Τις υπόλοιπες τις πιέζουμε πάνω από σήτα για να πάρουμε τον χυμό τους.
Βήμα 3ο
Χτυπάμε στο μούλτι τον χυμό με το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
Βήμα 4ο
Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο, με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφριά το ψάρι πρώτα από τη μεριά της πέτσας για 4 λεπτά και έπειτα από την άλλη για 2 λεπτά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 5ο
Τοποθετούμε τα φιλέτα ανά δύο, σε πιάτο, το ένα πάνω στο άλλο. Από πάνω μοιράζουμε τα τηγανισμένα ζουλιέν. Δίπλα βάζουμε τα φιλέτα των εσπεριδοειδών, τα φυλλαράκια δυόσμου και περιχύνουμε με τη σάλτσα.