Γλιστρίδα με γαύρο μαρινάτο
Προσθέστε ψητές ή βραστές πατάτες για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15 λεπτά
Υλικά
- 200 γρ. γλιστρίδα και ρόκα
- 1 ντομάτα
- 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι
- 10-12 φιλετάκια γαύρο μαρινάτο έτοιμο
- Χοντρό αλάτι θαλασσινό (ανθό αλατιού)
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη γλιστρίδα (κρατάμε τις κορυφές, τους τρυφερούς μίσχους και τα φύλλα).
Βήμα 2ο
Αφαιρούμε τους σπόρους από την ντομάτα, την κόβουμε σε κυβάκια και την αφήνουμε να σουρώσει 5-10 λεπτά.
Βήμα 3ο
Κόβουμε και το κρεμμύδι σε μικρά καρέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη γλιστρίδα με την ντομάτα και το κρεμμύδι.
Βήμα 4ο
Προσθέτουμε την κάππαρη, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ και διακοσμούμε με τον γαύρο.