Καλοκαιρινό πεντανόστιμο μοσχαράκι στιφάδο
Ένα σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό, ιδανικό για τα καλοκαιρινά οικογενειακά τραπέζια.

Υλικά
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχαράκι (σπάλα, ποντίκι), σε μερίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε καρέ
- 7 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
- 8 μικρά ως μέτρια κολοκυθάκια
- 3 μέτριες ντομάτες, τριμμένες, περασμένες από το σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά
- ½ φλ. κόκκινο ή ροζέ κρασί
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 2-3 φύλλα δάφνης
- ½ κ.γ. κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σοτάρουμε ελαφρά στην κατσαρόλα, στο λάδι, τα καρέ κρεμμυδιού και προσθέτουμε το κρέας. Αλατίζουμε ελαφρά. Γυρίζουμε τα κομμάτια όταν ξεκολλάνε μόνα τους, να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν σωθούν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, από πάνω βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ξίδι, το σκόρδο, λίγο αλάτι ακόμα, τα μπαχαρικά και τα δαφνόφυλλα, και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα κρεμμύδια με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Συνήθως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό αν σιγομαγειρεύουμε.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια χαραγμένα στα τέσσερα ή στα δύο κατά μήκος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Δεν ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
Βήμα 4ο
Τελειώνουμε το φαγητό μαγειρεύοντας με ανοιχτή την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα και σερβίρουμε.