Tip ένα υγιεινό μωσαϊκό, χωρίς ζάχαρη, με κόκκινο κρασί και γλύκα που προκύπτει από τα ξερά σύκα.
Μωσαϊκό με ξερά σύκα και αμύγδαλα
Φτιάξτε ένα vintage αγαπημένο γλυκό, που θυμίζει παλιά Αθήνα και συνοδεύστε το με ελληνικό καφέ ή τσάι ένα μεσημεράκι με την παρέα!

Υλικά
- 150 γρ. λευκά αμύγδαλα, ανάλατα
- 1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου
- 800 γρ. ξερά σύκα
- 120 ml γλυκό κόκκινο κρασί τύπου Μαυροδάφνη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο, στους 150°C, για 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και καβουρδίζουμε εκεί τους σπόρους γλυκάνισου για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια τους σπάμε σε τρίμματα στο γουδί.
Βήμα 2ο
Καθαρίζουμε τα σύκα από τα πολύ ξερά τους κομμάτια. Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ 200 γρ. από τα σύκα και 2 κ.σ. κρασί και τα πολτοποιούμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να πολτοποιήσουμε όλα τα σύκα και το κρασί.
Βήμα 3ο
Αδειάζουμε τα πολτοποιημένα σύκα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε με τα χέρια να ενωθούν. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενο σχήμα, να μοιάζει με σαλάμι, και το τυλίγουμε με λαδόκολλα.
Βήμα 4ο
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε. Αν τα σύκα έχουν λίγη υγρασία είναι καλύτερο το αποτέλεσμα