Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, αγγούρι, ντομάτα και αμύγδαλα
Μια εξαιρετικά ισορροπημένη και απολαυστικό συνταγή, τέλεια για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
Υλικά
- 4 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 αγγούρι, κομμένο σε μισοφέγγαρα
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- μια πρέζα αλάτι
- λίγο μαύρο πιπέρι
- λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δύοσμου
- 1/4 φλιτζανιού ψημένα ανάλατα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το καρπούζι, τις ντομάτες και το αγγούρι.
Βήμα 2ο
Περιχύστε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε απαλά.
Βήμα 3ο
Σερβίρετε τη σαλάτα γαρνίροντας με τα φύλλα βασιλικού ή δύοσμου και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.