Πλούσια σαλάτα με αρακά και ραπανάκια
Γεμάτη γεύση, αρώματα και θρεπτικά συστατικά.

ΜΕΡΙΔΕΣ2
Υλικά
- 2 αγγουράκια
- 6 ραπανάκια
- 1 ματσάκι γλιστρίδα (αντράκλα)
- 1 φλιτζάνι φρέσκο αρακά
- Φύτρα
- Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μέλι
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι τζίντζερ, λιωμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένετε καλά τα αγγουράκι και τα κόβετε ζουλιέν με το ειδικό εργαλείο (κόφτης).
Βήμα 2ο
Βράζετε ελαφρά τον φρέσκο αρακά, τον κρυώνετε με κρύο νερό και τον αφήνετε για λίγο στην άκρη.
Βήμα 3ο
Επιλέγετε μικρά ραπανάκια τα οποία άλλα τα βάζετε στη σαλάτα κομμένα σε ροδέλες και άλλα, αν είναι πολύ μικρά τα αφήνετε ολόκληρα.
Βήμα 4ο
Κόβετε με το χέρι σας τρυφερή γλιστρίδα και τη βάζετε σε μια σαλατιέρα προσθέτοντας όλα τα λαχανικά της σαλάτας, μαζί και τα φύτρα που θέλετε.
Βήμα 5ο
Χτυπάτε ελαφρά τα υλικά του ντρέσινγκ, περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.