Χούμους παντζάρι
Ένα εντυπωσιακό θρεπτικό ροζ πιάτο, ένα ορεκτικό με γεύση που ξετρελαίνει τον ουρανίσκο και συνοδεύει τέλεια πολλά φαγητά.

Υλικά
- 300 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- Χυμό ενός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές ταχίνι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- Σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα
- Φρέσκο θυμάρι για άρωμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάζετε στο μπλέντερ τα βρασμένα παντζάρια, τα βρασμένα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 2ο
Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτετε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια. Προσθέτετε επίσης αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Βήμα 3ο
Πασπαλίζετε με θυμάρι, σουσάμι, μαυροκούκι και σερβίρετε.