Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: *
Υλικα για 1-2 μερίδες:
- 100 γρ. βρόμη
- 80 γρ. γάλα (ζωικό ή φυτικό)
- 2 κ.σ. μέλι
Για το γαρνίρισμα:
- 80 γρ. καρυδόψιχα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο (σκόνη)
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. μέλι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρόμη με το γάλα και το μέλι (2 κ.σ.). Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη βρόμη στο ψυγείο να μουσκέψει έως το επόμενο πρωί.
- Καβουρντίζουμε σε ένα τηγανάκι τα καρύδια με την κανέλα και το γαρίφαλο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι (50 γρ.) και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να καλυφθούν τα καρύδια και να λιώσει καλά το μέλι.
- Σερβίρουμε το μείγμα της βρόμης σε ποτήρι και γαρνίρουμε με τα καρύδια. Περιχύνουμε με επιπλέον μέλι και απολαμβάνουμε.
Πηγή: Ελληνική Κουζίνα