Στραπατσάδα με καπνιστό σολομό, ντοματίνια και κάρδαμο
Ένα ιδιαίτερο χορταστικό πρωινό για όλη την οικογένεια με απλά και υγιεινά υλικά, ένα ελληνικό παραδοσιακό πιάτο με ένα twist!

Υλικά
-
8 μέτρια ντοματίνια σε τσαμπί, κομμένα στη μέση
-
Λάδι
-
3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
-
35g καπνιστός σολομός, χοντροκομμένος
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
-
25g φρέσκο κάρδαμο, για το σερβίρισμα
-
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πασπαλίζετε τις ντομάτες με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψεκάζετε με λίγο λάδι και προσθέτετε τις ντομάτες. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν.
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με λίγο πιπέρι. Προσθέτετε τον καπνιστό σολομό και το σχοινόπρασο και ρίχνετε το μείγμα σε κατσαρολάκι. Μαγειρεύετε πολύ απαλά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας αργά, μέχρι να γίνουν στραπατσάδα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.
Βήμα 3ο
Μοιράζετε τις ντομάτες σε δύο πιάτα και σερβίρετε με τα αυγά και το φρέσκο κάρδαμο.